Rabla Moto, un pas înainte: 3.500 de lei de la stat pentru o motocicletă nouă!

Programul Rabla Moto, inițiat anul trecut de Asociația MotoADN, a fost în sfârșit adoptat.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat astăzi schimbări destul de importante în programul Rabla pentru 2020, una dintre acestea fiind cea care ne privește direct, ca motocicliști. Începând din acest an, în premieră, se vor putea cumpăra și motociclete noi prin programul Rabla, cu o primă de casare de 3,500 de lei de la stat în vederea achiziționării unei motociclete noi.

Nu trebuie neapărat să casați o motocicletă veche, merge și o mașină, doar că prima va fi diferită: pentru o mașină nouă, prin programul Rabla clasic, prima poate ajunge până la 2.000 de euro, în timp ce pentru o motocicletă nouă, aceasta va fi fixată la 3.500 de lei.

„Și în acest caz trebuie casat un autovehicul vechi. Prima de casare pentru cumpărarea unei motociclete e de 3.500 de lei, pentru că vrem să fie echitate între cumpărătorii de mașini și cei de motociclete. Dacă la mașini decontăm în jur de 10% din valoare, am vrut să păstrăm aceeași proporție și la motociclete, acestea fiind ceva mai ieftine”, a spus ministrul mediului.

Această soluție poate fi considerată nu tocmai corectă, pentru că o mașină ieftină (Dacia Sandero) are un preț aproape echivalent cu al unei motociclete entry-level, de categorie A2, precum o Honda CB500X, să zicem. Și există destule motociclete care se apropie sau chiar depășesc 20.000 de euro.

Oricum, includerea motocicletelor în programul Rabla este un pas înainte și o veste foarte bună pentru piața moto din România. Așa că apucați-vă să dați telefoane pe la rudele de la țară, sigur au vreo Dacie care ruginește pe undeva și care se poate transforma într-o motocicletă nou-nouță.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account