Noul sistem ABS Pro de la BMW Motorrad faciliteaza franarea in curba

BMW Motorrad anunta lansarea noului sistem ABS Pro, care ajuta pilotul si la franarile in viraj, o evolutie a sistemului Race ABS introdus in 2009. Deocamdata va fi disponibil doar pe varful de gama, HP4.

[wzslider]

In 2009, producatorul german a debutat pe strada si in competitii cu o motocicleta supersport dotata cu un ABS evoluat, care poate ajuta pilotul si in situatiile la limita. Acum BMW face inca un pas inainte, prezentand noul ABS Pro, care permite franari cu ajutorul ABS-ului si in viraj.

Sistemul ABS Pro este gandit pentru a spori siguranta in pilotajul pe strada, fiind oferit ca optional montat post vanzare (nu ca optiune de fabrica) si va fi putea achizitionat de la dealerii BMW Motorrad si rezervat exclusiv pentru modelul supersport din varful gamei produselor BMW Motorrad – HP4.

Sistemul a fost realizat in colaborare cu Bosch (dar nu este identic cu MSC utilizat de KTM pe 1190 Adventure). Functionarea sa a fost conceputa special pentru utilizarea in regim stradal, unde pericolele neasteptate pot aparea in mijlocul unui viraj.

In timp ce Race ABS ofera deja un nivel ridicat de siguranta la franarea in linie dreapta, ABS Pro merge mai departe, oferind aceasta siguranta si la inclinare. ABS Pro impiedica blocarea rotilor atunci cand franele sunt actionate brusc, reducand fortele excesive asupra directiei atunci cand se efectueaza franari puternice.

Din punct de vedere tehnic, ABS Pro adapteaza controlul sistemului ABS la unghiul de inclinare al motocicletei si la conditiile de deplasare. Pentru a afla unghiul de inclinare, sistemul foloseste semnalele transmise de senzorii de inclinare si de acceleratie transversala folositi deja de sistemele DTC (Controlul Dinamic al Tractiunii) si DDC (Controlul Dinamic al Amortizarii).

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account