Can-Am prezintă un teaser video cu un adventure-bike electric

Da, Can-Am s-a reapucat de produs motociclete, doar că de această dată electrice. Și am scris deja despre asta aici.

În anii `70 și `80, motocicletele de cross și de enduro de la Can-Am erau extrem de populare pe continentul american, acolo unde câștigau curse și aveau o reputație pentru cât de trainic erau construite. Ce este și mai interesant e că motocicletele Can-Am se inspirau din conceptul Bultaco, legendara marcă spaniolă, care folosea același cadru pentru a acomoda propulsoare (în doi timpi), de diferite cilindree.

Cât despre trăinicie, nu am putea spune că ea lipsește din felul în care se prezintă prototipurile Can-Am. Origin pare construit să rezulte la tăvăleala tipică uzului ON/OFF, iar urbanul Pulse își păstrează aspectul de motocicletă clasică, în ciuda faptului că a rupt-o cu benzina.

După o lungă perioadă de pauză, Bombardier Corporation, proprietara Can-Am, a revigorat marca în 2006, de această data axându-se pe ATV-uri. Un an mai târziu a apărut și Can-Am Spyder, trike-ul care nu are cum să treacă neobservat prin oraș.

Revenind la motocicletele electrice, acestea se vor putea cumpăra de anul viitor, sub forma unui adventure-bike botezat Origin și a unui roadster urban, pe nume Pulse. Tot ce a fost dat publicității până acum a fost că ambele sunt propulsate de o unitate electrică Rotax, denumită E-Power.

Iată însă că după câteva fotografii statice, cei de la Can-Am au hotărât că este timpul și pentru puțină acțiune și astfel putem urmări un video în care apare Origin în acțiune. Și doar  pentru o fracțiune de secundă, colegul său urban, Pulse.

Totodată, cu ocazia aniversării a 50 de ani a brandului moto Can-Am, cele două prototipuri au fost expuse într-o schemă de culoare specială. Și nu arată rău deloc. Nu putem să nu observăm pachetul de roti clasic pentru o adventure-bike, 21-17 inch și basculele monobraț care par a încorpora propulsoarele electrice. Cu siguranță însă, dacă cei mai progesiști dintre bikeri așteaptă cu nerăbdare lasnsarea produsului de serie, acesta nu va fi tocmai ieftin…

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account