Barreda forțează în etapa a patra a Raliului Dakar. Mani recuperează timp.

Joan Barreda a produs din nou magia pentru care este binecunoscut, câștigând a 26-a etapă de Dakar din carieră cu un avantaj convingător față de toți adversarii.

Astăzi s-a încheiat prima treime din traseul Raliului Dakar 2021, din Arabia Saudită. În stilul în care ne-am obișnuit deja, situația s-a dat din nou peste cap: Barreda, care pierdea mult timp ieri, a recuperat timpul respectiv cu dobândă astăzi, pe o specială foarte rapidă de 337 km, exact specialitatea lui. Spaniolul de la Honda a terminat speciala cu un avantaj de peste 6 minute față de următorul clasat, debutantul Daniel Sanders, din echipa de uzină KTM, care a surprins pe toată lumea cu viteza și consecvența de care dă dovadă, deși se află la abia al doilea rally-raid din carieră. Australianul de la KTM a și căzut ușor la finalul specialei, pierzând puțin timp, dar tot s-a clasat al doilea.

Toby Price a pierdut iarăși timp în speciala de astăzi, clasându-se abia al 22-lea. Foarte bine și constant merge în continuare francezul Xavier de Soultrait, pe Husqvarna, el ajungând astfel și la conducere în clasamentul general după a patra zi. Dar Barreda este chiar acolo, la 15 secunde de rivalul său francez, iar botswanezul Ross Branch, și el foarte rapid și constant, este pe trei, la puțin peste 5 minute de lider. Toby Price este al optulea la general, dar ecartul este destul de mic și poate fi recuperat chiar într-o singură etapă de „forcing” – aproape 8 minute.

Mani Gyenes a mers foarte bine în speciala de astăzi, recuperând timp față de principalii săi adversari după problemele tehnice de ieri. Mani a fost primul clasat la Original by Motul și este în continuare pe patru la general în acestă categorie, dar la mai puțin de 18 minute de lider, lituanianul Arunas Gelazninkas. La general, Mani este pe 36.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account