Kawasaki Ninja ZX-10RR în scheme de culoare retro nu arată deloc rău!

Desfășurată în Argentina, pe circuitul San Juan Villicum, penultima etapă a Mondialului de Superbike a fost ocazia perfectă pentru Kawasaki Racing Team să aniverseze trecutul, prezentul și, desigur, viitorul.

Mai exact, compania japoneză a împlinit 125 de ani de existență, iar managementul echipei le-a permis piloților Jonathan Rea și Alex Lowes să renunțe la schema grafică obișnuită a motocicletelor și a echipamentelor. Sponsorii „actuali” au înțeles și ei semnificația momentului, așa că, în prima cursă, cele două ZX-10RR au fost alergate pe circuit în aceste superbe scheme grafice, pe care le putem denumi  vintage.

Jonatan Rea a ales să meargă pe mâna unui look ZXR750 H, din prima jumătate a anilor ’90, poate chiar din 1993, așadar faimoasa combinație alb-albastru-verde. Asta, în timp ce Alex Lowes a privit puțin mai mult în trecut, alegând culorile faimosului GPZ900R, lansat în 1984, primul care a purtat numele de Ninja și prima motocicletă cu un motor cu patru cilindri, răcit cu lichid, cu 16 supape. Și, probabil pentru că GPZ900R a fost și prima motocicletă de serie care putea să depășească 240 km/h, ea a “jucat” și în Top Gun, fiind în mod consistent forjată de Pete “Maverick” Mitchel, năbădăiosul aviator interpretat de către Tom Cruise. Asta atunci când „Maverick” nu făcea cascadorii cu un F-14 Tomcat…

Până și combinezoanele purtate de către cei doi piloți corespund epocii din care provine fiecare motocicletă. Atenția la detaliu a fost atât de mare, încât sponsorii pe partea de „eyewear” ai Kawasaki Racing Team au furnizat și ochelari de soare care să fie din filmele anilor ’80 și respectiv ’90. Mai putem adăuga că aceste scheme de culori arată atât de bine, încât nimeni nu s-ar supără dacă le-ar vedea și pe modelele de serie Kawasaki.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account