Bastianini semnează cu Ducati pentru 2021!

Enea Bastianini, unul dintre piloții de top de la Moto2, a fost recrutat de Ducati pentru 2021. Încă nu se știe în ce echipă va rula italianul, dar va fi cu siguranță pe un Ducati, cu susținere de uzină.

Nu e o mare surpriză, căci se știa de ceva timp că italianul era curtat de producătorul din Borgo Panigale. „În 2021 voi alerga în MotoGP cu Ducati”, a spus Enea Bastianini la puțin timp după ce a obținut cel mai bun timp în antrenamentele libere ale Marelui Premiu din San Marino, astăzi.

Bastianini a semnat un contract de un an plus opțiune de încă unul (în favoarea celor de la Ducati). Așa au semnat toți piloții Ducati, în afară de Pecco Bagnaia, care a primit de la început un contract de doi ani.

Este sigur în proporție de 99% că italianul va alerga în echipa Avintia (conform managerului echipei, Ruben Xaus), dar încă nu s-a decis definitiv acest aspect. Mai-marii din Borgo Panigale și-au luat timp (până în octombrie) pentru a evalua starea fizică a lui Pecco Bagnaia, care a revenit astăzi în șa după operația la piciorul drept din august. Dacă Bagnaia va fi rapid și competitiv, cum era la Jerez și la Brno, atunci el va fi cel care îi va lua locul lui Andrea Dovizioso în echipa de uzină Ducati. Dacă Pecco nu se va ridica la înălțimea așteptărilor, Zarco va fi cel promovat. În orice caz, Zarco nu va mai alerga pentru Avintia anul viitor (lucru confirmat de Ruben Xaus), deci pare sigur că Bastianini va fi cel care îl va înlocui.

Echipa spaniolă, care rula în coada clasamentului până în 2019, a crescut mult grație muncii depuse de Xaus, care s-a implicat serios în organizare, și grație uzinei Ducati, care a crescut nivelul de suport tehnic.

Salariul lui Bastianini va fi relativ modest pentru categoria în care va alerga, câștigând sub 500.000 de euro pe an, la care se adaugă primele pentru performanță. Dar cu siguranță este o ocazie de neratat pentru pilotul italian, care își va împlini visul, alergând pentru un producător italian în clasa regină. Acum Enea se poate concentra la maximum pe lupta pentru titlul mondial la Moto2.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account