Bering își schimbă logo-ul și operează schimbări importante în gama de echipamente moto

Bering este o marcă franceză de echipamente moto, de care este foarte posibil să fi auzit.

Deși probabil nu interesează pe nimeni, îmi aduc aminte și acum de perechea de mănuși de iarnă Bering, pe care mi-am cumpărat-o prin 2006 și de care am fost foarte mulțumit. Dar, am ales să spun asta pentru că este reprezentativ pentru marca Bering, care ne-a obișnuit să ofere echipamente moto de calitate, la prețuri accesibile. Chiar dacă cu un look deloc spectaculos.

Pentru că la vremea respectivă, proaspăt ieșit din studenție, proaspăt motociclist, încercasem și câteva variante realmente ieftine din catalogul Louis, care literalmente s-au făcut franjuri în cel mai scurt timp și nu pentru că aș fi încasat o căzătură cu ele.

Apoi, deși și acest aspect ar părea să nu intereseze pe nimeni, mi-a plăcut logo-ul Bering, cel cu ursul. Cumva acest lucru mi-a dat încredere că mănușile de iarnă urmau să țină. Și chiar așa fost.

Am ales să spun asta nu pentru ca să cad din nou în cutia de amintiri și subiectivisme ci pentru că Bering și-a schimbat atât logo-ul cât și abordarea. Iar eu m-am jucat puțin de studiul de caz.

Așadar, logo-ul cu ursul dispare sau chiar a dispărut deja. Cu ce a fost înlocuit? Cu două cercuri plasate unul peste altul. Deocamdată acestea arată mult mai „aseptic”, dar poate că sunt mai potrivite pentru vremurile actuale, pentru că fiecare poate înțelege ce își dorește. Probabil asta a fost și abordarea echipei de branding, cu siguranța cercurile nu au fost doar „aruncate” acolo…

Totodată, potrivit celor de moto-station.com, un site moto francez, Bering va continua să se adreseze unui public cât mai larg, dar va pune accentul pe materiale superioare calitativ, finisaje mai îngrijite, mai mult Gore-Tex și, tot în spiritul vremurilor, materiale obținute prin reciclare.

Dar pentru asta, Bering trebuie să și renunțe la ceva, iar asta înseamnă echipamentele la prețuri entry-level, francezii spunând că nu pot concura cu mărcile „ieftine” – sub 200 de euro pentru o jachetă moto de exemplu – dezvoltate de marii distribuitori europeni. Totodată, Bering a renunțat la segmentul racing, combinezoane de piele. Asta înseamnă atât de piesele populare, în jurul la 800 de euro cât și combinezoane care încep să integreze mai multă tehnologie și au prețuri de la 1.200 de euro. Francezii nu au putut ține pasul și au ales să se concentreze pe ce știu ei face mai bine.

Iar asta înseamnă echipamente pentru uzul zilnic, touring și adventure. Dar că acestea sunt deja mai „lucrate”, pe lângă noua abordare privind materialele, culorile și siluetele au devenit și ele mai moderne. Totodată se pune accent pe vizibilitatea echipamentelor în trafic, acordându-se atenție inserțiilor reflectorizante și a integrării atractive a acestor în design. Nu în ultimul rând, Bering va continua să se concentreze pe colecțiile Queen Size și King Size, dedicate persoanelor corpolente, care au fost un succes comercial.

foto via moto-station

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account