BMW înregistrează numele DC pentru o serie viitoare de modele electrice

Se pare că BMW a înregistrat numele pentru o serie de motociclete electrice; se apropie momentul intrării bavarezilor pe piața motocicletelor electrice performante?

Timo Resch (Vicepreședinte vânzări și marketing BMW Motorrad) declarase, într-un interviu la EICMA 2019, că BMW aștepta momentul potrivit pentru a-și face intrarea pe piața de motociclete electrice, după ce intrase (cu cinci ani înainte) pe piața maxiscuterelor electrice cu C evolution. Printre altele, tot la EICMA 2019, producătorul din Munchen dezvăluise conceptul electric Vision DC Roadster, declanșând un val de speculații și comentarii despre viitorul electric al bavarezilor.

La puțin timp după aceea, a urmat un alt indiciu: jurnaliștii invitați la centrul de dezvoltare din Miramas, cu ocazia evenimentului Tech Day, au văzut cu ochii lor primul prototip de motocicletă electrică BMW. Nu era nimic definitiv și nu avea o dată clară pentru intrarea în producție, dar ilustra foarte bine intensitatea cu care BMW urmărește scopul de a produce motociclete electrice performante, nu doar eficiente.

Acum apare încă un pas în direcția respectivă: conform site-ului britanic Bennetts, BMW ar fi cerut înregistrarea la Oficiul Brevete german al numelui DC însoțit de numere de la 01 la 09, ceea ce ne duce cu gândul la o familie de modele „Direct Current” (în română: curent continuu). Sigur, nu ne așteptăm să vedem 10 modele prezentate într-un singur an, dar, având în minte conceptul de modularitate al platformelor BMW, nu am fi uimiți dacă, pe baza unui prim ipotetic DC Roadster, ar apărea o întreagă familie de modele electrice BMW.

Tot conform Bennetts, s-au înregistrat și numele CE 02 și CE 04, care vestesc, poate, o actualizare a lui C evolution și, în paralel, intrarea în gamă a unui vehicul electric mai simplu, de oraș, pe baza modelului Concept Link prezentat la Villa d’Este acum câțiva ani.

În general, pentru BMW, înregistrarea numelui precede cu multe luni prezentarea modelului care îi corespunde, dar am putea vedea un model sau un prototip cu o direcție clară spre producție în această toamnă.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account