Mol
Mol
Mol

BMW lansează oficial noul R 18! Foto, video, date tehnice

BMW pune ținta pe Harley-Davidson, lansând un cruiser masiv, cu cel mai mare motor boxer cu doi cilindri produs vreodată de bavarezi, cu un stil elegant și redus la esență și multe elemente de design tradiționale.

Noul R 18 este modelul cu care BMW Motorrad revine în segmentul cruiserelor după o pauză de 15 ani. Ca niciun alt BMW de până acum, acest model respectă la literă tradiția motocicletelor bavareze legendare din trecut. Împrumută multe elemente de la modele renumite, precum BMW R 5, atât din punct de vedere tehnologic, cât și vizual, dorind să pună accentul pe esența motociclismului: tehnologie puristă, fără fasoane și motorul boxer masiv în centrul atenției.

Inima noului BMW R 18 este noul motor boxer cu doi cilindri – supranumit „Big Boxer”. Atât aspectul său impresionant, cât și tehnologia sa reflectă o continuare a motoarelor boxer răcite cu aer tradiționale, care au oferit momente pline de inspirație de când a început producția BMW Motorrad, în 1923. Cel mai mare motor boxer cu doi cilindri din toate timpurile are o capacitate de 1.802 cmc, cu o putere maximă de 67 kW (91 CP) la 4.750 rpm. De la 2.000 la 4.000 rpm, cuplul nu scade niciun moment sub 150 Nm. Cuplul maxim este de 158 Nm la 3.000 rpm.

Ciclistica noului R 18 are la bază cadrul din țeavă de oțel de tip dublu leagăn. La fel ca la legendarul BMW R 5, bascula încorporează transmisia cu arbore cardanic, plasată la vedere. Motocicleta cântărește 345 kg la gol, iar rezervorul are o capacitate de 16 litri.

Elementele suspensiei noului BMW R 18 renunță voit la opțiunile de reglaj electronic. În locul acestora, o furcă telescopică și un monoamortizor montat central cu acțiune progresivă și pretensionare reglabilă asigură contactul roților cu solul. Ca și la BMW R 5, jambele furcii telescopice sunt îmbrăcate în manșoane metalice. Diametrul jambelor este 49 mm, în timp ce cursa suspensiei este de 120 mm pe față și 90 mm pe spate. Sistemul de frânare al noului BMW R 18 constă într-o frână cu două discuri pe față și una cu un singur disc pe spate, combinate cu etriere fixe cu patru pistonașe. Jantele sunt cu spițe, dar vor exista și opțiuni de jante forjate în catalogul de accesorii foarte cuprinzător.

Noul R 18 oferă trei moduri de pilotaj standard, cu denumiri complet atipice, foarte „americane”: „Rain”, „Roll” și „Rock”. Echiparea standard include și ASC (Automatic Stability Control, dezactivabil) și controlul electronic al frânei de motor (MSR). Printre alte opțiuni, există un sistem de asistență la mersul cu spatele, pentru a facilita manevrele la viteze mici, în timp ce funcția Hill Start Control facilitează pornirea în rampă.

R 18 păstrează un design purist în multe detalii, influențat de clasici precum BMW R 5. Nu este o coincidență că elementele funcționale și stilistice precum cadrul dublu leagăn, rezervorul în formă de picătură, arborele de transmisie la vedere și vopseaua cu dungi „pinstripe” (opțiune din fabrică) aduc aminte de legendarul boxer, din 1936. Suspensia aduce și ea aminte de R 5. Împreună cu bascula dublu braț și monoamortizorul cu sistem de pârghii, conceptul de suspensie spate aparent rigidă al lui R 5 este transpus în epoca modernă.

Noul R 18 va fi oferit în toată lumea ca o ediție exclusivistă R 18 First Edition încă de la lansare, cu un model standard rezervat suplimentar pentru anumite piețe. Această ediție specială combină aspectul clasic de R 18 cu elemente de echipare exclusiviste într-o finisare clasică pe negru cu dungi pinstripe albe.

Noul R 18 are un design care facilitează customizările – ceva la care s-a lucrat încă din fazele timpurii ale designului de bază al motocicletei. Subcadrul spate este ușor de demontat și piesele vopsite se pot demonta ușor. Punctele de prindere atent gândite ale conductelor de frână, ambreiaj și cablajelor permit instalarea ușoară a ghidoanelor înalte sau joase, combinate cu conducte și cablaje care să li se potrivească. În plus, capacele vizibile ale chiulaselor și capacul carterului sunt gândite astfel încât să fie amplasate în afara băii de ulei, astfel încât acestea sunt foarte ușor de schimbat.

Gama de accesorii BMW Motorrad oferă o selecție generoasă de opțiuni de individualizare, cu care să se poată adapta noul R 18 la gusturile și preferințele personale. Gama largă de piese diferite disponibile în programul de Accesorii Originale BMW Motorrad permite personalizări individuale care modifică în mod semnificativ caracterul lui R 18. Pentru lansarea noului R 18, două colecții diferite de design al pieselor frezate din aluminiu sunt disponibile, create în colaborare cu Roland Sands Design: „Machined” și „2-Tone Black”.

Pentru programul de accesorii și de personalizare al noului R 18, BMW Motorrad colaborează cu Roland Sands Design și cu mai mulți furnizori renumiți, inclusiv producătorul american Mustang Seat, pentru a oferi variante diferite de șei de înaltă calitate, realizate manual. În plus, sistemele de evacuare se pot personaliza în colaborare cu americanii de la Vance & Hines.

Cât costă? Prețul de bază anunțat de BMW Motorrad România este de 22.900 de euro.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account