Sam Sunderland câștigă etapa a cincea a Raliului Dakar

Sam Sunderland a câștigat etapa cu numărul 5 a Raliului Dakar, una foarte dificilă pentru majoritatea concurenților. Ricky Brabec rămâne lider la general, dar cu un avantaj foarte mic. Mani Gyenes progresează în clasament.

Sam Sunderland (GRB) of Red Bull KTM Factory Team races during stage 05 of Rally Dakar 2019 from Monquegua, to Arequipa, Peru on January 11, 2019

Etapa de ieri a pornit pentru motociclete și quaduri din Moquegua, cu un start în stil enduro, în grupuri de câte 10 rideri, la intervale de 5 minute. A fost o zi extrem de dificilă pentru portughezul Paulo Goncalves. Veteranul de la Honda era deja dezavantajat de-a lungul raliului, căci suferise o operație la splină cu puțin timp înainte de start. Aproape de jumătatea specialei de 345 km, Goncalves a căzut destul de tare, lovindu-se la cap și suferind o posibilă fractură la mâna dreaptă. Sam Sunderland s-a oprit să-l ajute și a stat cu el 10 minute până la sosirea elicopterului, apoi și-a reluat marșul. Englezul de la KTM a avut un parcurs excelent și a reușit să câștige speciala.

Asta și după ce Adrien van Beveren, văzând că niciunul dintre primii clasați (care au luat startul împreună) nu ia inițiativa să deschidă gazul serios, s-a hotărât să fie el cel care va deschide drumul, facilitându-le celorlalți navigația. Francezul de la Yamaha a terminat al patrulea, dovedind o consecvență excelentă. Toby Price a fost și el accidentat la încheietura mâinii drepte cu puțin timp înainte de Dakar și acest lucru se vede. De multe ori, pe secțiunile mai simple, australianul lua mâna de pe ghidon ca să o odihnească. Chiar și așa, Price a terminat speciala de ieri la mai puțin de 6 minute de Sunderland. Xavier de Soultrait a avut și el un parcurs excelent, terminând speciala cu al doilea timp, urmat, în mod surprinzător, de debutantul Lorenzo Santolino, pe Sherco.

În clasamentul general, Brabec este în continuare lider, dar cu doar 59 de secunde avans față de Sunderland. Pablo Quintanilla este al treilea, la aproape 3 minute, urmat de Price, la puțin peste 3 minute. Van Beveren, Benavides și Walkner completează topul 7. După aceștia, urmează un ecart mai mare până la Xavier de Soultrait, pe locul 8. Honda a pierdut doi dintre cei mai experimentați membri ai echipei, pe Barreda și pe Goncalves, dar îi are pe Brabec și pe Benavides foarte bine plasați. KTM îi are pe toți trei piloții principali în joc pentru victorie.

Mani Gyenes a terminat ziua de ieri cu al 43-lea timp, un parcurs foarte bun pentru sătmărean. A fost o zi lungă în care era ușor să faci greșeli, dar românul nostru a mers precaut și deloc încet. Mani a avut al doilea timp dintre riderii de la categoria Original by Motul (ex Malle Moto) și este acum al doilea în clasamentul general la această categorie, la doar 10 minute de lider.

Mani va folosi ziua de azi pentru a se odihni (este zi de pauză în Dakar) și va începe a doua jumătate a competiției cu forțe proaspete.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account