Clipul cu Marc Marquez într-o cursă de motocros te va convinge că este un fenomen [VIDEO]

Cam toată lumea știe că Marc Marquez nu este un pilot oarecare, ci unul foarte special. Deja cvadruplu campion mondial la nici 23 de ani, extrem de spectaculos pe motocicletă, posedând în mod evident abilități care le sunt complet străine majorității celorlalți rideri.

Retrospective-2014-Marc-Marquez-Catalunya-Grand-Prix-of-Catalunya-Tony-Goldsmith-8

În decembrie, Marquez era aproape de victorie în competiția de flat-track Superprestigio, stând în coasta lui Brad Baker (un pilot de flat-track specialist,  multiplu campion în această disciplină) până în ultimul viraj și terminând la mai puțin de o zecime de secundă în spatele acestuia. În 2014, Marquez a câștigat finala Superprestigio în fața lui Jared Mees, pe atunci campionul en-titre al campionatului AMA flat-track.

f8c5da14e9124cf1a68e391532a3a9ac

E clar, avem de-a face cu un extraterestru. Dar acest lucru a devenit și mai evident după ce am descoperit clipul cu Marc Marquez concurând într-o cursă demonstrativă de motocros la finalul anului trecut, în cadrul evenimentului Motocross Festival Segre 2015, pe circuitul El Bosquet des Ponts din Catalonia.

Marquez a terminat una dintre manșe pe locul doi în șaua motocicletei sale Honda CRF250R. Și nu rezultatul este surprinzător cât felul în care pilotează, exact ca un rider profesionist, cu viraje în forță, scrub-uri făcute cu ușurință și un ritm uluitor pentru cineva care este, vă reamintim, specializat pe cursele de viteză, ceva complet diferit.

marc-marquez-motocross

Și, parcă pentru a plusa și mai mult, de curând Marc, cu ajutorul prietenului său FMX-er Dany Torres, a reușit și un backflip, figură pe care acum 15 ani o făceau doar cei mai buni rideri specializați pe FMX (adică nebuni cu multe oase rupte la activ). Iată-l:

După evenimentele de la finalul sezonului 2015, Marquez și-a atras mulți detractori, dar un lucru rămâne incontestabil: catalanul este un fenomen al naturii nemaivăzut până acum la ghidonul unei motociclete.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account