Claudio Domenicali devine CEO la Ducati

In timp ce Gabriele del Torchio devine CEO la Alitalia, la carma companiei Ducati trece Claudio Domenicali, care lucreaza la Borgo Panigale din 1991 si pana acum avea functia de director general.

claudio_domenicali_012

Un comunicat laconic a oficializat numirea lui Gabriele del Torchio in functia de CEO la Alitalia. Nascut in Varese in 1951, Del Torchio paraseste astfel Ducati, unde a ajuns in mai 2007, venind de la Grupul Ferretti. In acea epoca, firma Ducati era controlata de grupul Investindustrial di Bonomi, dar Del Torchio a ramas la carma companiei din Borgo Panigale si dupa preluarea acesteia de catre Audi, acum un an. In timpul conducerii sale a venit primul titlu mondial in MotoGP, adus de Casey Stoner in saua lui Desmosedici 800 (proiectul fiind, in mod evident, conceput inainte de venirea lui Del Torchio) si productia motocicletelor de serie a luat amploare, atingand noi segmente si, in 2012, vanzarile motocicletelor bologneze au atins cifre record.

Acum, fraiele Ducati au fost preluate de Claudio Domenicali, care, din director general si membru al consiliului de administratie devine CEO. Domenicali s-a angajat la Ducati in 1991, ca absolvent al facultatii de inginerie mecanica. A inceput cariera la Ducati ocupandu-se de modelele Supermono de curse. A devenit CEO la Ducati Corse in 1999, in 2005 director de cercetare si dezvoltare produs si in 2009 a fost numit director general si responsabil cu Dezvoltarea Produselor si Operatiuni. Dupa cumpararea Ducati Motor Holding de catre grupul Audi este numit in consiliul de administratie. Ca responsabil produs, Domenicali este cel care a conceput ultimele modele Ducati de succes: Hypermotard, 1098, Multistrada, Diavel si Panigale.

„Domenicali cunoaste Ducati si domeniul moto ca nimeni altul. Reprezinta continuitatea si valorile Ducati intr-un mod exceptional,” a comentat Rupert Stadler, CEO al Audi AG, numirea lui Domenicali in noua functie.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account