Cum se naşte un KTM?

În cazul în care ai simţit că designerul ascuns în tine vrea să se manifeste în timp ce priveai la câte un Super Duke, RC sau Adventure şi că tu ai putea propune un concept chiar şi mai bun sau măcar acolo o modificare la o aripă, un upgrade la motor, ceva, iată cam prin ce proces ar trebui să treacă produsul imaginaţiei tale. De explicat ne explică chiar Gerald Matschl, vice-preşedintele departamentului R&D din Mattighofen, departament care, merită spus că a crescut de la 30 de oameni la peste 500, în ultimele două decenii şi că este organizat mai degrabă pe grupuri de specialişti, decât pe echipe cu o structură bătută în cuie.

prototip KTMPrimul test pe care trebuie să-l treacă „copilul” imaginaţiei tale este reprezentat de calculele specialiştilor în structuri sudate, rezistenţă şi rigiditate. O idee poate părea perfectă, spune Matschl, şi chiar în nouă puncte din zece ar putea duce la o motocicletă mult mai bună decât ce se produce în prezent, dar e posibil să existe o a zecea verigă, mai slabă decât tot lanţul şi care, oricât ai încerca, nu poate fi înlocuită. „Atunci ideea trebuie să fie aruncată la coş”, decretează Matschl. Dar, dacă totul este fezabil din punct de vedere tehnic, atunci se pare că oamenii de la Kiska primesc un telefon sau un e-mail şi KTM se apucă de construit un prototip.

prototip KTM 2

Aşadar, dacă tuşa de design sau inginereasca inovaţie a supravieţuit „confruntării” cu Kiska se trece la construcţia unui prototip P0, la care se „meştereşte” de la jumătate de an până la doi ani, asta dacă e vorba de un proiect complet nou. Atenţie, încâ se discută pe schiţe, după care urmează modelele din argilă, pe care se fac studii de ergonomie, existând un du-te vino între prototipuri „în carne şi oase”, care se pot călări de piloţii de teste şi cele de studio, cu modificări la foc continuu. Acesta este stagiul P1, pentru ca de abia apoi să urmeze P2, nivel la care vorbim deja de o motocicletă foarte asemănătoare cu cea de serie. Apariţia lui P3 coincide cu crearea unei linii de producţie, reglaje, testări, producţia de prototipuri finale, exemplare pre-serie iar apoi, putem spune că mingea e în terenul celor de la marketing şi PR. Tot acest proces poate dura până la trei ani, ceea ce explică de ce e excitant să lucrezi la departamentul R&D, pentru că practic, tipii şi tipele astea că îşi duc viaţa mereu în… viitor!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account