Honda pregătește o versiune a transmisiei automate DCT pentru motociclete sport

Honda pregătește o versiune a transmisiei automate DCT pentru motociclete sport

Un inginer de la Honda a declarat pentru site-ul britanic Visordown că gigantul japonez lucrează la adaptarea tehnologiei DCT (Dual Clutch Transmission) pentru motociclete sportive.

122_1009_37_o+honda_dual_clutch_transmission+interior

Actualmente, transmisia automată DCT este disponibilă pe mai multe modele Honda, printre care se află NC750X, Africa Twin și VFR1200F. Deocamdată nu există opțiunea de a monta DCT pe motociclete precum CBR1000RR sau CBR600RR, dar este posibil ca versiunile viitoare ale acestor modele să poată fi echipate cu un sistem DCT gândit special pentru motociclete sportive.

Principala problemă în adaptarea sistemului DCT pentru aceste modele o reprezintă gabaritul și greutatea: deoarece cutia DCT are nevoie de două ambreiaje, este mai lată și mai grea decât o cutie de viteze convențională. În forma actuală, adaugă 10 kg la masa totală a modelelor NC750X și Africa Twin, dar, conform lui Kosaku Takahashi, unul dintre inginerii care se ocupă de DCT, Honda lucrează la rezolvarea acestei probleme.

Takahashi a adăugat că, dacă Honda ar pune două motociclete de greutate identică la linia de start, una fiind echipată cu transmisie convențională și una cu DCT, cea cu DCT ar fi mai rapidă datorită schimbărilor perfecte și a eliminării pierderilor de forță de tracțiune în timpul schimbărilor de treaptă.

A adăugat și că, până și în MotoGP, un RC213V cu DCT ar fi mai rapid decât un model identic (cu aceeași greutate) echipat cu actuala cutie cu schimbare seamless. Inginerul de la Honda nu a divulgat însă cât de departe a ajuns echipa sa în procesul de a adapta transmisia DCT pentru platformele de motociclete sport din gama producătorului japonez.

BMW

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account