Federația Internațională de Motociclism și MotoGP au anunțat modificarea lungimii curselor începând cu 2018

Pentru a se asigura că lupta în campionatele MotoGP, Moto2 și Moto3 este un echidistantă, oficialii Federației Internaționale de Motociclism și cei ai organizatorului Dorna Sports au decis scurtarea unor etape din calendarul competițional 2018.

Dincolo de considerentul echidistanței, cele două entități organizatoare au precizat că modificările de această natură vor optimiza procesul de transmisie a curselor, dar și operațiunile logistice din spatele cortinei. Astfel, toate etapele, fie că vorbim despre MotoGP, Moto2 sau Moto3, vor avea o lungime apropiată ca timp, implicit un orar mai stabil pentru transmisiunile video la nivel global.

Concret, la clasa regină, modificările începând cu sezonul 2018 sunt următoarele:

  • Un tur în minus pentru etapele din America (Austin, Texas), Franța (Le Mans), Barcelona (Catalonia), Cehia (Brno) și San Marino
  • Două tururi în minus pentru etapa de la Jerez (Spania)
  • Trei tururi în minus pentru etapa de la Valencia (Spania)

Toate aceste modificări sunt definitive, vor fi implementate începând cu 2018 și vor continua în următoarele sezoane.

La clasele mai mici, vom avea modificări treptate ale lungimii curselor, astfel:

  • Moto3 – etapele din Texas (SUA), Jerez (Spania), Barcelona (Spania), Brno (Cehia), Aragon (Spania), Sepang (Malaezia) și Valencia (Spania) vor fi scurtate cu câte un tur, în timp ce cursa de la Le Mans (Franța) va pierde două tururi.
  • Moto2 – etapele din Texas (SUA), Le Mans (Franța), Barcelona (Catalonia), Germania, Brno (Cehia), San Marino, Japonia și Malaezia vor fi mai scurte cu câte un tur, în timp ce cele de la Jerez (Spania) și Valencia (Spania) vor pierde câte două tururi în 2018.
  • Cele două clase vor suferi modificări ale lungimii curselor și în sezonul 2019, spre deosebire de MotoGP.

via PitStops.ro

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account