Custom: Yamaha XJR Patton by Christian Bagutti

Clasicul roadster Yamaha XJR 1300 este personalizat în stil „New Vintage”, cu suspensie față și frâne de Aprilia RSV4. Rezultatul este cum nu se poate mai sexy.

[wzslider]

Superba XJR 1300, de ani de zile vârful gamei Sport Classic de la Yamaha, este o motocicletă care nu are nevoie de nicio prezentare, iar această versiune custom denumită XJR Patton este unul dintre cele mai frumoase proiecte pe care le-am văzut în ultima vreme.

Artistul care a conceput acest proiect se numește Christian Bagutti, un italian pasionat de motociclete și fondatorul și editorul revistei Case Style, o publicație despre arhitectură și amenajări interioare. XJR Patton păstrează neschimbat motorul și o bună parte a ciclisticii originale, iar operațiunile de personalizare au avut scopul de a crea „un custom cu aromă new vintage”, cum a precizat creatorul său.

xjr1300_xjrpatton07

Trenul față al motocicletei a fost împrumutat în mare parte de pe Aprilia RSV4 Factory, cu juguri ale furcii din ergal 7075 (proiectate de Bagutti și realizate de CNR Rosciano), furcă Ohlins Total Gold și sistem de frânare Brembo (discuri Racing Supersport, etriere M4 black și pompă radială RCS).

Farul a fost înlocuit cu o tabelă de număr ca în cursele de motocros sau flat track, decupată, și în interioarul căreia a fost montat un far dublu cu xenon și conexiune USB. Comenzile originale de pe ghidon au fost înlocuite de butoane mici, iar butonul de pornire a fost amplasat sub rezervor.

xjr1300_xjrpatton06

În partea din spate, o șa custom cu cusături roșii i-a luat locul celei originale, iar stopul cu leduri este rotund.

Rezervorul are o coloristică inspirată din modelele Yamaha de GP din anii ’80, iar însemnele Yamaha sunt realizate în japoneză. Sub rezervor se văd cele patru filtre de aer conice K&N, iar evacuarea a fost modificată, fiind acum de tip 4 în 2 în 1, în loc de 4 în 2 ca în configurația originală, cu o tobă finală SC Project, marcă italiană cu pedigree în motorsport. De unde vine numele Patton? „Este numele bull-terrier-ului meu,” spune Bagutti.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account