Distinguished Gentleman’s Ride București are loc mâine. De ce merită să participi sau să susții evenimentul

Cea mai amplă acțiune globală moto caritabilă dedicată sănătății bărbaților se va desfășura anul acesta, pe 21 mai, iar Bucureștiul va fi unul dintre orașele participante la acest demers nobil.

Ride-ul va porni concomitent în peste 850 de orașe din 130 țări, unde vor participa peste 150.000 de motocicliști ferchezuiți pe motociclete distinse, pentru a populariza mesajele DGR testarea pt cancerul de prostată, prevenția suicidului și menajarea sănătății mintale la bărbați.

Cu ocazia DGR se dorește conștientizarea acestor maladii și prevenirea lor printr-un îndemn la teste/vizite medicale periodice (inclusiv mentale). Pentru prevenția cancerului de prostată se recomandă testul de sânge PSA (măsurarea antigenului) pentru bărbații de peste 50 de ani, iar pentru cei cu un istoric în familie li se recomandă începând cu vârsta de 40-45 de ani. 1.4 milioane de bărbați sunt anual diagnosticați cu cancer de prostată, iar 307.000 bărbați își pierd viețile din această cauză. O bună parte din fonduri merg către cercetarea medicală și către alte demersuri dedicate sănătății. Aceste afecțiuni sunt conexe iar rata de creștere este îngrijorătoare: 3 din 4 sinucigași sunt bărbați – 510 000 de bărbați se sinucid la nivel global în decurs de un an, mai exact 1 persoană/ minut. E nevoie ca aceste cifre să se schimbe iar cu ajutorul nostru, al tuturor, vom reuși schimbarea în bine.


Din 2012 și până azi s-a reușit colectarea a peste 37,6 mil. de dolari. În rândul paricipanților se regăsesc bărbați de toate vârstele, cu ocupații diverse, însoțiți și susținuți de către partenerii de viață și de către copii, sub formă de pasageri sau ca rideri individuali, toți cu scopul de a susține acest nobil demers.


Edițiile București din anii trecuți (9) au fost exemple de succes prin participare masivă, empatie față de semeni și implicare. De exemplu, în 2022 au luat parte aprox. 300 de domni/doamne motocicliști(e) ferchezuiți(e) și au fost strânse sume considerabile, iar anul acesta sperăm să depășim succesul din 2022.

Doru Trăscău (solist trupa The Mono Jacks) și Cabral au susținut rolurile de ambasadori locali ale ultimelor două ediții, iar anul acesta ni se va alătura bonomul și talentatul Jean Gavrilă.

Sunt onorat și încântat să fiu numit ambasador al The Distinguished Gentlemans Ride București 2023 și să pot contribui la această cauză dedicată sănătății bărbaților prin muzica și pasiunea mea pentru motociclete. Recent am devenit tată și înțeleg din ce în ce mai mult importanța și impactul pe care aceste probleme îl pot avea asupra vieților și familiilor noastre. Este o oportunitate incredibilă pentru mine de a folosi vocea mea pentru o inițiativă atât de importantă pentru noi toți. Sunt entuziasmat să conduc o paradă de motocicliști pasionați și sufletiști și să ader la un scop comun ce aduce o schimbare pozitivă în viețile oamenilor. Sper că prin implicarea mea ca ambasador al evenimentului DGR București să pot aduce mai multă atenție asupra sănătății mentale a bărbaților și a momentelor mai puțin ușoare prin care trec. Ne dorim să informăm cât mai mulți bărbați despre metodele de prevenție și să strângem fondurile necesare dedicate programelor medicale de cercetare.
Așadar, vă invit pe toți cei care împărtășesc pasiunea pentru motociclete la o plimbare memorabilă împreună prin București, iar pentru cei care nu sunt motociciști, ni se pot alătura prin sprijinul oferit sub formă de donații și prin răspândirea mesajului pe care vrem să îl facem cunoscut.”

În concluzie, ne-ar ajuta pe noi toți mediatizarea, cultivarea spiritului caritabil prin strângerea de fonduri și prin popularizarea mesajului, alăturarea la o cauză nobilă de talie mondială și susținerea din partea partenerilor noștri. Se oferă în schimb satisfacția gestului de întrajutorare și de unitate.

Este un gest nobil făcut pentru noi, bărbații, bunicii, tații, frații, sau unchii noștri, și mai este și despre susținerea pe care o primim din partea femeilor, afectate și ele indirect de aceste probleme.

Încă de la început, DGR București și-a găsit locul printre marile orașe ale lumii – la capitolele fonduri strânse și număr de participanți am reușit să fim înaintea Rusiei, a mai multor țări asiatice și din Balcani. Astfel, s-a dat lumii întregi un exemplu de bună organizare, spirit caritabil si eleganță din partea unei țări mici.

De reținut este că motocicletele agreate DGR sunt din zonele clasic, modern clasic, retro, custom, scutere clasice, pentru a se menține distincția și pentru a păstra esența inițiativei. Aici puteți găsi style guide-ul (outfit & moto): www.gentlemansride.com/about/style-guide. 

Donațiile sunt adresate sănătății bărbaților – prevenția cancerului de prostată și testicular, identificarea/tratarea afecțiunilor mentale și prevenția suicidului în rândul bărbaților.

Inițiativa DGR dorește, totodată, și schimbarea percepției negative asupra motocicliștilor, iar faptul că un “ride” ca acesta se desfășoară de fiecare dată într-un mod responsabil și de bun simț, elegant și stilat, este apreciat de către participanții din trafic, Poliție și de către privitori.

La final, participanții care colectează cele mai multe fonduri vor fi recompensați, în semn de respect, de către partenerii / sponsorii locali.

Povestea acțiunii DGR, info despre înscriere, donații și alte detalii pot fi accesate pe: www.gentlemansride.com,  înscriere București: gentlemansride.com/rides/romania/bucharest

DGR este susținut pe plan local de către partenerii Triumph Motorcycles Romania, Monocult, Motobiasat, SuperPrint.ro, Maidan Events, Boho Forest.

Oricine poate susține cauza prin donații sau alte mijloace, fără să fie motociclist, bărbat, sau să participe fizic la ride.

Strângerea de fonduri este coordonată și administrată direct de către asociația Movember (organism dedicat sănătații bărbaților www.movember.com).

foto – BastArt Media

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account