Ducati Multistrada V2: mai fit și mai smart decât “vechiul” 950

Familia Ducati Multistrada continuă să se îmbogățească cu noi modele, în ton cu vremurile. Astfel, Multistrada V2 și V2 S sunt două motociclete mai ușoare, cu o electronică mai sofisticată, concepute pentru a se adresa unui segment mai larg de public.

Chiar dacă din punct de vedere vizual, V2 nu diferă prea mult de precedesorul său, Multistrada 950, filosofia Ducati, cea a continuei îmbunătățiri se regăsește din plin pe noua motocicletă. Cu 5 kilograme mai ușoară, ea se bucură de cel mai nou V-twin Testastretta de 937 cmc. Propulsorul cu distribuție desmodromică, răcit cu apă, cu patru supape per cilindru, livrează 113 cai putere la 9.000 rpm și un cuplu maxim de 96 nM la 7.750 rpm. De notat sunt noile biele, ambreiajul hidraulic cu 8 discuri și cutia de viteze revizuită, cei de la Ducati promițând o mai mare fluiditate și precizie în schimbarea treptelor de viteză. Quickshifter-ul este oferit standard iar punctul neutral se găsește cu ușurință. Există și o versiune limitată la 47 de cai putere, pentru deținătorii categoriei A2.

A propos de procesul de slăbire de care se bucură noul V2, doar din ambreiaj s-au “topit” 1,5 kilograme, restul fiind opera oglinzilor, care vin din direcția Multistrada V4 , a noilor flanșe ale discurilor de frână și, desigur, a jantelor cu spițe, pentru care tot spre Multistrada V4 trebuie să privim. Astfel, greutatea fără lichide a noului model Ducati ajunge la 199 de kilograme.

Roata față de 19 inci asigură un caracter versatil, furca de 48 de mm, complet reglabilă, face echipă cu un amortizor monoșoc, în timp ce pe modelul V2 S vom regăsi sistemul de suspensie semi-activă Ducati Skyhook Suspension EVO. Înălțimea șeii a fost redusă la 830 mm, iar forma sa a devenit mai compactă și mai îngustă, permițând o atingere mai facilă a solului atunci când se staționează. De confortul poziției de pilotaj sunt responsabile și scărițele, care provin de pe V4 și sunt poziționate cu 10 mm mai departe față de șa, comparativ cu Multistrada 950.

La capitolul electronică, sunt oferite ca standard Cornering ABS, Vehicle Hold Control – ușurează punerea în mișcare a motocicletei din rampe, Ducati Traction Control, 4 moduri de pilotaj – Sport, Touring, Urban și Enduro, configurabile de către utilizator și noul Ducati Brake Light System, sistem care în eventualitatea unei frânări bruște activează un mod flash al lămpii de stop. Am menționat deja prezența sistemului Ducati Skyhook Suspension pe versiunea V2 S, aceasta bucurându-se și de alte “goodies” precum Cruise Control, faruri full LED cu funcția Ducati Cornering Lights, Ducati Quick Shift Up & Down, un sistem Hands Free, bord TFT color de înaltă rezoluție, de 5 inci cu o interfață descrisă drept intuitivă, și butoane luminate pe ghidon.

Culorile? Desigur, un clasic „Ducati Red” cu jante negre atât pentru Multistrada V2 cât și pentru Multistrada V2 S, dar și noul „Street Grey” cu un cadru negru și jante „GP Red”, care poate fi comandat doar pentru versiunea S. Există două niveluri de echipare, Essential, atât pentru Multistrada Vs cât și pentru V2 S, în timp ce varianta Travel, cu valize laterale, manșoane încălzite și cric central poate fi comandată doar pentru vesiunea S.

Ducati continuă să se îndepărteze de obiceiul de a își boteza modelele folosind cifre reprezentative pentru capacitatea cilindrică a motorului. La fel ca și gama Panigale, reprezentată de modelele V2 și V4, twin-ul Multistrada a fost denumit V2, pentru a se distinge de mai performantul V4.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account