Despre incredibila revenire a Husqvarna Nuda

Husqvarna Nuda este o motocicletă care a avut o soartă destul de dură. Motocicleta asta merita mai mult! 

Cumva, acest naked-supermoto a căzut la mijloc între operațiunile marilor jucători de pe piața moto și s-a bucurat de o viață extrem de scurtă. Producția a durat doar doi ani, între 2011 și 2012. A început atunci când BMW a cumpărat Husqvarna și s-a încheiat, atunci când BMW a vândut Husqvarna către KTM.

Pentru că Husqvarna Nuda 900 a fost dezvoltată pornind de la cadrul și motorul de pe BMW F 800 GS, în momentul în care austriecii au trecut la butoanele Husqvarna, producția a fost sistată. Așa că puține exemplare au mai rămas pe piață, iar piesele de schimb se găsesc destul de greu. În schimb, pentru că este o motocicletă agresivă, care se cere strunită cu o mână forte, ea și-a câștigat un statut de cult.

Pentru cei care își doresc ceva deosebit, rara Husqvarna Nuda 900 poate fi o alegere, inclusiv ca și motocicletă de colecție, pentru că prețurile nu au stat deloc pe loc. Un exemplar cu kilometri puțini sare de 10.000 de euro.

Marius Băcilă a fost prompt și a testat la vremea sa o Husqvarna Nuda 900.

Iată însă că grupul Pierer pare să pregătească ceva, întrucât, germanii de la Motorrad au publicat mai multe fotografii spion care înfățisează o motocicletă care nu doar că preia aspectul Nuda dar lasă să se vadă și noul propulsor LC8c, pregătit de KTM pentru 2024. Dar de unde știm că nu va fi un KTM? Că doar se observă cadrul tip trellis și bascula turnată cu formele tipice pentru KTM…

Forma „istorică” a farului este cea care i-a făcut pe jurnaliștii să spună că motocicleta asta va fi o Husqvarna, plus încă un amănunt deloc de neglijat. Piloții de teste poartă cu încredere echipamente Husqvarna.

sursa foto: Motorrad

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account