Șoferul implicat în accidentul care l-a ucis pe Nicky Hayden, condamnat

Șoferul italian a cărui mașină s-a ciocnit cu Nicky Hayden anul trecut, în timp ce americanul se antrena pe bicicletă, a fost condamnat la finalul procesului penal deschis de autoritățile italiene.

Nicky Hayden avea 35 de ani când a murit într-un accident pe drumurile din Italia, atunci când, pe bicicletă fiind, nu a dat prioritate și a fost lovit de o mașină.

Nicky Hayden se antrena pe bicicletă anul trecut, pe 17 mai, dar la o intersecție a ignorat un semn de Stop și a fost lovit de o mașină. Americanul a suferit răni grave și a murit la spital, la cinci zile după accident.

Acum, la peste un an de la acel nefericit eveniment, șoferul mașinii respective, un italian în vârstă de 31 de ani, a fost găsit vinovat de omor din culpă, conform verdictului dat în primă instanță de judecătorii italieni. Sentința a fost de un an de închisoare cu suspendare (ceea ce este obișnuit pentru un astfel de caz în Italia), iar premisul de conducere i-a fost anulat. În plus, șoferul respectiv va trebui să plătească cheltuielile de judecată. Dar avocatul său, Pierluigi Autunno, a spus că vor face apel. „A fost o dramă pentru ambele familii.” a spus Autunno. „Vom face apel, există mai multe mărturii și totul se învârtește în jurul legăturii de cauzalitate. Credem că clientul meu a făcut tot ce se putea pentru a evita accidentul. Așteptăm motivarea deciziei cu încredere și vom face apel.”

Motivul pentru condamnarea șoferului a fost faptul că se pare că acesta rula cu 70 km/h într-o zonă de 50 km/h și judecătorul a decis că, dacă șoferul ar fi mers mai încet, ar fi putut evita accidentul. Motivarea completă a deciziei se va da peste 90 de zile.

După ce șoferul a fost condamnat în tribunal, familia Hayden continuă procesul civil în care cere 6 milioane de dolari de la șofer, maximul acoperit de polița de asigurare a acestuia.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account