E oficial: Yamaha revine în Superbike cu Guintoli și Alex Lowes

Yamaha a făcut astăzi anunțul oficial al revenirii în mondialul de Superbike cu noua YZF-R1. Niponii s-au aliat cu echipa Crescent, care renunță la Suzuki, și i-au ales pe Sylvain Guintoli și Alex Lowes pe post de piloți.

B08Z9KVVEKUQ8QLX1DEE

Pawel Szkopek, campion în Campionatul Poloniei de Superbike cu Yamaha YZF-R1M

După o pauză de câțiva ani din mondialul derivatelor de serie, Yamaha revine în forță cu noua YZF-R1, o motocicletă revoluționară care și-a dovedit deja calitățile încă din primul an de competiții, cu victorii în Superbike-ul Britanic, în campionatul american și cel francez, plus rezultate foarte bune în mondialul de anduranță. Yamaha va reveni în WSBK în 2016 cu echipa Crescent, care până acum a folosit motociclete Suzuki și i-a angajat pe Sylvain Guintoli, campion mondial de Superbike în 2014, un rider foarte experimentat, și Alex Lowes, un tânăr britanic foarte talentat și bătăios, campion național britanic în 2013.

Andrea Dosoli, managerul proiectului Yamaha în SBK, l-ar fi vrut pe Marco Melandri la ghidonul noii R1 în 2016, riderul italian având deja la activ câteva victorii în Superbike alături de Yamaha, dar este foarte probabil ca pretențiile financiare ale lui Melandri să-l fi scos din calcul.

Sponsorul principal al echipei va fi Pata, gigantul italian din industria alimentară, care migrează către orizonturi noi după ce asocierea pe termen lung cu echipa Honda Ten Kate nu a dus la rezultatele așteptate.

Este foarte posibil ca Suzuki să rămână până la urmă în Superbike, deși a pierdut susținerea echipei Crescent. Se zvonește că oamenii din Hamamatsu discută intens cu echipa Milwaukee, care conduce în clasamentul British Superbike cu Josh Brookes (pe Yamaha, ce-i drept), pentru un parteneriat în WSBK în 2016. Japonezii pregătesc un nou GSX-R 1000 și vor să-l poată testa în competiții de cel mai înalt nivel.

Pe de altă parte, e foarte probabil ca Aprilia să dispară din Superbike în 2016, căci italienii vor să se concentreze pe MotoGP anul viitor și nu au resurse disponibile de investit în mondialul derivatelor de serie, care le-a adus ceva victorii și titluri mondiale în ultimii ani. E foarte posibil ca italienii din Noale să facă aceeași greșeală precum compatrioții lor din Borgo Panigale, care și-au retras forțele din Superbike acum câțiva ani pentru a se concentra pe MotoGP, alături de Valentino Rossi. După o vreme, Ducati a revenit în Superbike, un campionat care le-a adus multă glorie, cu echipă de uzină, după ce au observat că în MotoGP planurile nu le-au ieșit cum voiau.

Încă mai este posibil să existe motociclete Aprilia pe grilă în 2016 în WSBK, dacă o echipă reușește să adune suficiente resurse financiare pentru a susține nivelul înalt de competitivitate la care se așteaptă producătorul din Noale. Aprilia ar urma să vină cu motocicletele și cu suportul tehnic, mai ales pe partea de electronică, iar echipa ar trebui să vină cu restul, inclusiv doi piloți cu nume răsunătoare și (probabil) salarii pe măsură. Echipa Red Devils se pare că ar fi în căutare de sponsori pentru un astfel de proiect.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account