Fractură de humerus pentru Marquez. Se va mai putea lupta pentru titlu?

Am așteptat mult să reînceapă sezonul 2020 pentru clasa regină din Motomondial, dar așteptarea a meritat. Cursa de la Jerez a fost foarte spectaculoasă: Quartararo a obținut prima victorie pentru un pilot francez la clasa regină din ultimii 21 de ani, dar campionul en-titre, Marc Marquez, a atras toată atenția privitorilor, cu o recuperare spectaculoasă, urmată de un highside pe măsură.

Cursa de la Jerez, prima a sezonului pentru piloții clasei regină, a fost una cu multe răsturnări de situație. Inițial, Vinales a luat un start excelent (complet atipic pentru el) și încerca să se distanțeze, dar Marc Marquez, care îl urmărea îndeaproape, l-a atacat și a trecut la conducere. La puțin timp după aceea, Marquez a pierdut fața în virajul 4, dar a reușit s-o salveze în stilul său caracteristic, ieșind totuși în decor la viteză mare, dar rămânând pe roți.

Campionul en-titre ajunsese pe 17, apoi a început o cursă nebunească de recuperare, făcând depășiri pe bandă rulantă. Cu cinci tururi rămase în cursă, campionul de la Repsol Honda ajunsese pe locul 3 și căuta să îl atace pe Vinales, când, în virajul 3, a făcut un highside uriaș, fiind apoi lovit de roata propriei motociclete.

Quartararo, care se distanțase la conducere, a câștigat cursa și a început sezonul cu maximul de puncte, urmat de Vinales și de Andrea Dovizioso (aflat la primul său podium la Jerez de când e în clasa regină). Dar lovitura de teatru avea să urmeze: Marquez a suferit o fractură de humerus în urma căzăturii și va avea nevoie de operație, care urmează să fie făcută marți, la Hospital Universitari Dexeus, de către renumitul doctor Xavier Mir. Fractura de humerus nu ar trebui să fie una foarte gravă, dar tinde să fie mult mai serioasă decât una de claviculă și necesită o perioadă de refacere semnificativ mai mare.

Prognozele medicilor sunt rezervate și este foarte probabil ca pilotul din Cervera să nu poată lua startul în următoarea etapă, care va avea loc peste doar o săptămână, tot la Jerez, ceea ce i-ar îngreuna imens lupta pentru titlu în 2020, un sezon cu doar 13 curse, cu date foarte apropiate între ele.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account