MotoGP 2017: Dovi rămâne la Ducati, Pedrosa la Honda, Vinales trece la Yamaha și Iannone la Suzuki

Lucrurile par să se fi aranjat într-un final pentru sezonul următor de MotoGP. Trecerea-surpriză a lui Lorenzo la Ducati în 2017 a influențat foarte mult planurile piloților de top și ale echipelor pentru anul viitor și foarte multe incertitudini planau deasupra sezonului viitor în ceea ce privește cine avea să piloteze ce motociclete și pentru ce echipe.

maverickvinales-cropped_5ytxg3uvhdg019qtmbuqmwf43

Maverick Vinales va fi coleg de echipă cu Valentino Rossi

Ei bine, acum suntem în măsură să vă spunem cu destul de multă certitudine că:

 

Vinales va semna cu Yamaha pentru următorii doi ani. Anunțul ar urma să fie făcut joi, la Mugello, în maniera deja cunoscută. Mai întâi Suzuki va anunța că Vinales va părăsi echipa în 2017, apoi Yamaha va anunța că tânărul Maverick va alerga pe motocicletele de uzină ale producătorului din Iwata în 2017 și 2018. Astfel, în 2019, Maverick ar putea deveni pilotul principal al echipei.

Dovizioso va fi colegul de echipă al lui Lorenzo la Ducati. Dovi a fost preferat de Ducati în locul celuilalt Andrea, din motive lesne de înțeles. Dovizioso este un foarte bun dezvoltator și experiența sa îl face mult mai previzibil în situații limită și o alegere mai sigură pe termen lung.

Iannone va trece la Suzuki, în locul lui Vinales. Davide Brivio, managerul echipei Suzuki Ecstar, a trecut la „planul B”, după ce a fost anunțat de Vinales că acesta nu va mai alerga pe Suzuki anul viitor. Iannone, un pilot foarte talentat și rapid, cu destul de mult potențial, în ciuda ultimelor evenimente, a fost și el o alegere destul de facilă pentru Suzuki. Alături de italian ar trebui ori să rămână Aleix Espargaro sau să vină Alex Rins, unul dintre cei mai curtați piloți de la Moto2.

Pedrosa va rămâne la Honda, alături de Marquez. Dani Pedrosa a semnat încă un contract de doi ani cu Honda, alături de el urmând să rămână, cu siguranță, Marc Marquez, deși acesta nu a semnat încă contractul. Situația lui Marc este una destul de atipică. Deși este unul dintre cei mai buni rideri din MotoGP, nu mai are putere de negociere, pentru că, evident, nu are alternative. Probabil va fi nevoit să se mulțumescă cu niște bani în minus la salariu.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account