Guy Martin, după accident: „Voi continua să alerg.”

Guy Martin este în plină revenire după accidentul de la Ulster GP, în care și-a fracturat sternul, câteva coaste și câteva vertebre. Englezul s-a întors deja la munca sa de zi cu zi, adică cea de mecanic de camion.

La începutul lunii august, Guy Martin a suferit un highside puternic la viteză mare (peste 200 km/h) în timp ce se lupta pentru victorie în cursa de Superbike, Dundrod 150, în cadrul evenimentului Ulster GP. A fost transportat la spitalul din Belfast și operat și, deși s-a rănit destul de zdravăn, viața nu i-a fost în pericol niciun moment. Într-un post recent pe pagina sa de Facebook, Guy are cuvinte de laudă pentru echipamentul pe care l-a purtat (cască AGV și combinezon și protecție de spate Dainese), spunând că i-a salvat viața.

11223739_10153243479509023_2353870926203981256_n

Guy Martin, înapoi la treabă, reparând camioane

Iată ce spune Guy:

„Am stat cu capul la cutie câteva săptămâni, pentru că nu voiam ca lumea să afle că m-am trosnit, dar se pare că lumea știa deja. Am vrut și să mă asigur că poveștile pe care le auziți vin direct de la sursă.

Am primit peste 100 de felicitări cu urări de însănătoșire grabnică. Le apreciez foarte mult, le-am citit pe toate și cred că sunt super. Mulțumesc mult pentru ele.

Nu-mi amintesc nimic din căzătură după ce am dat cu capul de pământ, dar echipamentul AGV și Dainese pe care îl purtam a fost excelent. Combinezonul mi-a fost tăiat ca să mi-l scoată, dar nu se julise foarte tare. Am dat cu capul de pământ la 210 km/h, apoi am ajuns într-un câmp și m-am lovit de câteva chestii. Impactul când am lovit pământul a fost foarte puternic, dar, datorită căștii, nu am pățit nimic la cap în afară de un ochi înroșit. Nu prea mai există căști cu adevărat proaste, dar nu aș fi vrut să port nimic altceva pe cap în acea zi decât AGV-ul meu.

Mi-am rupt câteva vertebre, dar trebuie să spun că protecția de spate Dainese și-a făcut treaba. Are o structură din aluminiu de tip fagure care a fost zdrobită de impact, adică exact ce trebuie să se întâmple, și acum face zgomote ciudate când o îndoi, dar am căzut joi seara, am fost operat vineri după-amiaza și mergeam în picioare sâmbătă dimineața. Eram la muncă din nou în joia următoare. Protecția aia de spate mi-a salvat viața.”

Guy Martin a avut cuvinte de laudă și pentru personalul spitalului Belfast Royal, care s-a ocupat de el cu maximă grijă și l-a repus pe picioare în cel mai scurt timp posibil. Pilotul englez povestește că s-a întors la muncă, reparând camioane, în ciuda opoziției vehemente din partea iubitei sale, Sharon, dar Guy spune că nu mai putea să stea degeaba în casă. Munca l-a ajutat să-și revină din punct de vedere psihic și, deși este o muncă grea din punct de vedere fizic, Guy face față fără mari probleme și are grijă să se menajeze până când se va însănătoși complet.

guy-martyn-tyco-bmw-6

Guy încheie astfel:

„În cele câteva zile în care nu am lucrat am avut timp să mă gândesc la ce vreau să fac. Încă vreau să alerg, dar nu mă voi grăbi să hotărăsc cu ce și unde o să alerg.

Așa că mulțumesc din nou pentru toate urările și mesajele. Guy”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account