Harley-Davidson va lansa o motocicletă electrică în 2019

În ciuda unui an 2017 nu tocmai bun pentru costructorul american, Harley-Davidson face stânga împrejur și marchează un important element de cotitură în istoria companiei – va lansa în 18 luni o motocicletă de serie integral electrică.

CEO-ul Harley-Davidson, Matthew Levatich, a declarat că producătorul din Milwaukee trebuie să privească în viitor și să aducă un suflu nou pe piața moto. Lucru ce poate fi înfăptuit prin introducerea în producția de serie a unei motociclete Harley-Davidson electrice, care să continue scânteia aprinsă de conceptul LiveWire, lansat în 2014.

Existența unei motociclete electrice în gama americanilor devine astfel o certitudine pentru 2019, lansând astfel o provocare pentru marii constructori care nu au făcut o mișcare atât de ambițioasă deocamdată. Rămâne de văzut cum vor primi fanii puternicelor V2-uri din Milwaukee zumzetul fluid al unui motor electric. Dincolo de sunetul impunător al unui Harley, nici caracterul sau cuplul impresionant nu vor fi ușor de înlocuit pentru inginerii americani. Performanțele, în schimb, vor fi cu siguranță demne de numele Harley-Davidson.

Conceptul LiveWire, lansat în 2014, atingea 100 km/h în sub 4 secunde și promitea o autonomie modestă, de doar 100 kilometri. Dar tehnologia a evoluat exponențial în acești patru ani și ne așteptăm ca Harley-ul electric din 2019 să aibă o autonomie cel puțin dublă, de 200 kilometri, în condițiile în care nu va câștiga foarte multe kilograme.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account