Honda NX500 înlocuiește CB500X și face oficiile unui mini-Transalp

După zece 10 ani producție, Honda CB500X iese din scenă pentru a-i face loc lui NX500.

NX500 poate fi descris drept un mini-Transalp, mult mai orientat însă înspre spre șosea, datorită jantelor turnate din aluminiu cu zece spițe. S-a mers pe pachetul 19 inch pentru roata față și 17 inch pentru cea spate.

Honda spune că NX înseamnă „New X-Over”. Și nu se referă la o „renovare” ci chiar la capacitățile acestei motociclete, cu care fiecare poate face cam ce vrea: uz urban, navetă, distracție pe viraje asfaltate sau macadam cât și aventuri pe distanțe mari. Desigur, cam asta putea oferi și CB500X, așa că să vedem cu ce este NX500 mai diferit. Pe scurt, mult mai agresiv ca și aspect, ceva mai ușor și mai jucăuș  și cu un bord TFT preluat de la fratele mai mare, Transalp.

Iată și schemele de culoare disponibile pentru NX500. Poate că Honda ne va face o surpriză plăcută și va introduce și faimoasele jante aurii ale Dominatorului, la pachet cu carenele albe cu dungi albastre.

Revenind la nume, literele NX au o semnficație istorică pentru Honda, pentru că fac referire la monocilindrul NX650 Dominator care s-a bucurat de un mare succes în Europa, în special la trecerea între milenii. Din punct de vedere vizual, cu ceva îngăduință, putem intui ceva din scânteia vechiul „Dominator” în acest surprinzător urmaș al său, chit că acesta este motorizat de perenul bicilindru de 471 cmc, care are rolul și de membru stresat al șasiului.

Acesta a trecut prin aceleași schimbări ca și în cazul CB500 Hornet, răspuns ameliorat la deschiderea manetei de accelerație, sistemul HSTC, ambreiaj tip assist/slipper.

Dar cam asta vede și riderul de Transalp doar că pentru mai mulți bani. Și…putere, electronică, roată față de 21 de inch șamd! Să nu ne pripim totuși…

Apare și ecranul TFT de 5 inch, dar de această dată donatorul este însuși XL750 Transalp, cu trei tipuri de display și conectivitate IOS/Android prin Honda Sync. Și, desigur „butonașul” de control, lângă manșonul stâng.

Fără schimbări la capitolele suspensii și frâne, unde se merge în continuare pe mâna pachetului Showa & Nissin.

De menționat că jantele au fost ușurate de 1.5 kilograme, comparativ cu cele folosite în cazul CB500X. Unghiul de bracaj este unul mare, poziția în șa oferă o foarte bună vizibilitate, iar rezervorul de 17.7 litri, asigură, potrivit Honda, o autonomie de 480 de kilometri.

Înălțimea șeii este de 830 mm, iar greutatea motocicletei, cu toate plinurile făcute, de 196 kilograme, cu trei kilograme în minus față de CB500X. Prețul anunțat pentru România pleacă de la 8250 euro, cu TVA inclus.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account