Încă un record pentru Guy Martin: 435 km/h în șaua unui Suzuki Hayabusa

Renumitul pilot britanic de curse pe circuit stradal, Guy Martin, a obținut un nou record, de data aceasta de viteză medie pe distanța de o milă.

A fost mecanic, apoi a devenit pilot și acum este unul dintre personajele cele mai cunoscute din lumea moto. Este și acum atât mecanic, cât și pilot, dar acum este și cel mai rapid om din Anglia pe două roți. Pe pista din Elvington, Guy a bătut recurdul de viteză pe distanța de o milă, la 270,986 mile/oră, adică 436,07 km/h.

Martin a bătut recordul anterior, deținut tot de el, în șaua unui Suzuki Hayabusa preparat de renumitul Jarrod „Jack” Frost, un colaborator vechi de-al lui Guy, specializat în supraalimentarea motoarelor de motocicletă.

„Guy a mers mai demult pe una dintre motocicletele mele și a spus că, odată ce va termina cu proiectele sale, i-ar plăcea s-o testeze la viteză mare, pe pistă,” a declarat Frost pentru MCN. „Mi-a adus un Suzuki Hayabusa de serie și eu m-am străduit să-l fac cât mai rapid.”

Guy Martin nu este străin deloc de astfel de reușite. Televiziunea engleză Channel 4 i-a dedicat un serial TV, în care Guy Martin încerca să bată un record de viteză în fiecare episod – pe bicicletă, pe hovercraft, pe jet-ski, barcă cu vâsle sau dirijabil cu propulsie umană.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account