Jonathan Rea semnează cu Kawasaki pentru încă doi ani

Multiplul campion mondial la Superbike continuă cu Kawasaki Racing Team pentru încă două sezoane, asigurând astfel continuarea luptei intense la vârf din acest sezon. Tripleta Rea – Razgatlioglu – Bautista va continua să ne încânte și sezonul viitor.

Umblă vorba că Jonathan Rea a fost curtat intens de Ducati și de BMW anul acesta, căci era ultimul său an de contract cu Kawasaki, producător alături de care a obținut șase titluri mondiale consecutive între 2015 și 2020. Nord-irlandezul a devenit cel mai de succes pilot din istoria Mondialului de Superbike și a obținut marea majoritate a celor 117 victorii din carieră alături de echipa „verde” patronată de Guim Roda.

Astăzi s-a comunicat oficial ceea ce se știa de ceva vreme încoace: Rea nu vrea să schimbe echipa, continuând alături de formațiunea care i-a adus atâta succes în ultimii ani. Deși se zvonește că ofertele Ducati și BMW erau foarte tentante din punct de vedere financiar. Rea a dominat Mondialul de Superbike în fiecare an până anul trecut, când Toprak Razgatlioglu, pentru echipa de uzină Yamaha, l-a detronat pe multiplul campion și a luat titlul, după o luptă intensă de-a lungul sezonului. Nu a fost primul an în care Rea a fost pus în dificultate: în 2019, Alvaro Bautista, pe Ducati Panigale V4R, domina începutul de sezon și îl trimitea pe Rea în corzi, dar britanicul a revenit în a doua jumătate a sezonului și a luat titlul.

Anul acesta, Rea se luptă la vârf cu Bautista, care a revenit la Ducati și conduce în clasamentul general, și cu Razgatlioglu, care a avut un început de sezon mai dificil, dar a revenit puternic la etapa de weekendul trecut, de la Donington Park, obținând prima sa triplă victorie într-o etapă și recuperând puncte importante față de primii doi clasați.

Odată cu semnarea acestui contrat, Jonny Rea renunță, practic, la orice speranță de a mai ajunge în MotoGP, căci e foarte probabil ca aceștia să fie ultimii săi doi ani de carieră. Acum câțiva ani circulau zvonuri foarte credibile că pilotul nord-irlandez caută un loc într-o echipă de MotoGP și chiar ar fi în discuții cu niște echipe satelit, dar nu s-a materializat nimic.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account