Kawasaki pregătește o Ninja electrică?

Kawasaki lucrează la un model cu propulsie electrică, în stilul familiei Ninja. Deocamdată se pot vedea doar brevete, dar proiectul este inovator, poate chiar revoluționar.

Noutatea nu este că producătorul din Akashi lucrează la o motocicletă electrică, pentru că astfel de modele vor apărea cât de curând în gamele tuturor producătorilor moto. Știrea este mai degrabă legată de modul în care Kawasaki a gândit viitorul mobilității electrice pe două roți.

Conform brevetelor înregistrate, se pregătește o motocicletă electrică cu baterie detașabilă și înlocuibilă. Pentru a scoate bateria este suficient să se îndepărteze o parte a carenei, să se agațe pachetul de acumultori și să se scoată pe un tip de cărucior. Pentru a face posibilă această operațiune chiar și cadrul este gândit astfel încât să se poată deschide pe partea stângă a motocicletei.

Acest concept conferă multe posibilități, pentru că posibilitatea schimbării bateriei de acumulatori în câteva minute deja deschide ideea unei rețele de distribuție care să permită folosirea motocicletelor electrice cu aceeași lejeritate ca a celor pe benzină. Pe lângă aplicațiile legate de motocicletele de stradă, această flexibilitate ar fi ideală și pentru circuit și pentru competițiile sportive. Ar fi posibil să vedem Kawasaki alături de Energica pe grila clasei MotoE în viitor? De ce nu?

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account