KTM intenționează să cumpere Ducati

Într-un interviu pentru publicația germană Speedweek, Stefan Pierer, CEO-ul KTM, a declarat că ar fi interesat de achiziția mărcii Ducati.

Stefan Pierer, CEO KTM

Pierer, vorbind cu Gunther Wiesinger de la Speedweek.com, a vorbit despre succesul firmei austriece din ultimii ani și despre posibilii următori pași ai producătorului din Mattighofen. Până acum, scorul îi este foarte favorabil lui Pierer, care a preluat firma KTM în 1992, când aceasta era în faliment și avea 150 de angajați, cu 6.000 de motociclete vândute anual. Acum are 5.000 de angajați, a cumpărat compania WP, specializată în suspensii (500 de angajați) și vinde 265.000 de motociclete pe an, după ce a cumpărat și Husqvarna (de la BMW).

Pierer a declarat că ar vrea să mai adauge o marcă în portofoliul KTM, una care să completeze în modul ideal oferta corporației. Indienii de la Bajaj, un investitor principal pentru marca austriacă, ar dori să cumpere Triumph. Dar Pierer pare chitit pe marca Ducati, spunând: „Am o relație emoțională cu Ducati. Ducati e Ducati, nu ai cum să contești marca asta. Singura marcă care ni s-ar potrivi ar fi Ducati. Puteți uita orice altă variantă. E un Ferrari al lumii moto.” Pierer a menționat și numele MV Agusta, dar a spus că iese din discuție, pentru că este un producător prea mic.

Marca Ducati este deținută actualmente de grupul Volkswagen, dar se zvonește că nemții caută să vândă compania din Borgo Panigale, care a fost cumpărată mai mult pentru că directorul Ferdinand Piech era obsedat de a acumula mărci de prestigiu. VW nu a făcut mare lucru cu marca italiană de când a cumpărat-o, în 2012. Acum se pare că Ducati este mai degrabă o complicație nedorită pentru gigantul german, ceea ce ar însemna că VW ar putea accepta o ofertă destul de îndrăzneață din partea lui Pierer. Mai ales având în vedere că în curând vor intra în vigoare normele Euro 5 pentru motociclete, ceea ce ar însemna o investiție majoră pentru Ducati, deci costuri în plus.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account