Lorenzo: „Rossi poate încă să câștige!”

Părerea campionului din Mallorca despre Rossi. Motocicleta Yamaha din 2020 și noile pneuri Michelin ar putea fi un avantaj. „Dacă Rossi va reuși să câștige din nou curse, va deveni un rival periculos la titlu”, spune Lorenzo.

Foarte mulți rivali din MotoGP s-au urât. Dar, adeseori, după ce unul dintre cei doi s-a retras, rivalitatea dintre ei s-a atenuat. Poate că nu s-a ajuns chiar la prietenie, dar s-au văzut multe cazuri surprinzătoare: Loris Capirossi, bunăoară, vorbește regulat cu Tetsuya Harada, în ciuda finalului controversat al sezonului 1998.

Relația dintre Jorge Lorenzo a avut tot soiul de suișuri și de coborâșuri. Inițial erau rivali aprigi, separați de un perete în boxa Yamaha în timpul primei lor perioade de coabitare. Apoi relația a devenit o idee mai relaxată după trecerea lui Rossi la Ducati și, ulterior, se ajunsese la o cordialitate formală, după revenirea Doctorului la Yamaha. Dar s-a ajuns din nou la dezastru după fiasco-ul din 2015 și se părea că Rossi și Lorenzo vor fi mereu rivali pe pistă și în afara ei.

Dar, după retragerea lui Lorenzo și revenirea acestuia la Yamaha ca pilot de teste, s-a înfiripat un fel de idilă surprizătoare între cei doi. O lume întreagă a zâmbit atunci când l-a văzut pe Lorenzo în boxa lui Rossi, ajutându-l în timpul testelor de la Sepang. Dar relația dintre cei doi se pare că s-a schimbat cu adevărat, într-atât încât Lorenzo, într-un interviu pentru spaniolii de la AS, pare să fie cel care crede cel mai mult în potențialul lui Valentino, care pare din ce în ce mai aproape de decizia de a continua și în 2021, după un eventual sezon scurtat (dacă va fi) în 2020.

Lorenzo spune: „E posibil, vârsta contează doar până la un anumit punct. Cunoaște foarte bine motocicleta Yamaha, care este o motocicletă care te solicită mult mai puțin fizic decât Honda sau decât Ducati. Cu M1 contează mai mult precizia, nu trebuie să tragi ca nebunul. Adică are motocicleta cea mai bună ca să mai încerce o dată. Anul trecut era mai puțin rapid decât Quartararo și decât Vinales, dar situația s-ar putea schimba în orice moment.”

Adică pentru Lorenzo ar ajunge doar o mică evoluție a stilului de pilotaj al lui Rossi, iar noul pneu Michelin ar putea rezolva problema sa cu uzura pneului în cursă. „Noua M1 și pneul i-ar putea reda ceea ce îi lipsea pentru a putea să câștige curse din nou. Și, dacă Valentino începe să câștige curse, va deveni un rival foarte periculos pentru titlu.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account