Maraton în scaun cu rotile, cu cască și combinezon de piele

O provocare în scopuri nobile și pentru a demonstra că dizabilitățile fizice nu înseamnă nimic în fața forței spiritului.

E greu s-o definești pe britanica Claire Lomas în puține cuvinte. „O femeie extraordinară” ar fi prea puțin spus, la câte lucruri a realizat și la câte obstacole a învins.

Claire practica la nivel foarte înalt un sport oarecum înrudit cu motociclismul, călăria. Apoi, în 2007, într-o cursă cross-country, calul său a trecut pe sub niște ramuri joase, ea a fost aruncată din șa și s-a lovit de trunchiul unui copac. A rămas paralizată de la piept în jos. După opt săptămâni ieșea din spital. Asta deși durata normală de spitalizare pentru un astfel de accident este de șase luni.

De curând, a obținut licența de pilot profesionist de motociclism viteză și vrea să participe la Isle of Man TT. De acolo i-a venit ideea să ia parte la Maratonul din Londra de anul acesta, în scaunul său cu rotile, dar îmbrăcată în echipament de moto – combinezon din piele și cască integrală.

Pentru că doamna Claire, după accidentul care a marcat o perioadă extrem de dificilă în viața ei, acum a găsit alte lucruri de făcut, ca să-i ajute pe alții: ține conferințe motivaționale și adună fonduri în scopuri caritabile. În acest scop, aleargă.

În 2012, purtând un soi de costum robotizat care îi permitea să meargă în picioare pentru prima dată de când a rămas paralizată, Claire a terminat Maratonul Londrei în 17 zile. Anul trecut a terminat Maratonul Manchester în nouă zile.

„În ritmul ăsta”, glumea Claire într-un interviu pentru ziarul Telegraph,„sunt pe drumul cel bun pentru a-l depăși pe Mo Farah prin 2075.”

Prin eforturile sale s-au strâns peste 750.000 de lire sterline pentru cercetări în domeniul leziunilor coloanei vertebrale. Următorul pas este participarea la Maratonul Londrei în scaunul său cu rotile, apoi la Isle of Man TT, în șaua unei motociclete special adaptate pentru ea. Pentru maraton se antrenează intens, purtând echipamentul. Reușește câte 13 km în două ore și 25 de minute.

„Când încerci să strângi fonduri,” spune Claire despre noua sa provocare,„nu poți continua să faci același lucru sau să mergi la aceiași oameni. Trebuie să faci ceva diferit. De ce am ales provocarea aceasta? Nu știu. Persoanele care merg pe motocicletă știu cât de greu este să te miști în combinezonul de piele. Simplul fapt de a-l îmbrăca este un chin enorm pentru mine. Ar fi mult mai simplu dacă aș putea să-mi folosesc motocicleta Ducati, în loc de scaun.”

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account