Mașinile autonome „văd” motocicletele? [VIDEO]

Clipul de mai jos, realizat de userul de YouTube Scott Kubo, arată o Tesla folosită în modul de conducere autonomă pe străzile din California, unul dintre puținele state americane care permit deplasarea motocicletelor între benzi. Un ecran măricel de pe consola centrală a mașinii îi arată șoferului ce vehicule se află în față, în lateral și în spate, în orice moment. Tesla spune că cele opt camere video montate pe mașină asigură o vedere de 360 de grade în jurul mașinii, la o distanță de până la 250 m de obiectul țintă.

Problema este că, în mai multe rânduri, motocicletele care trec printre benzi ori nu apar deloc pe afișajul vehiculului, ori apar ca mașini. Sunt și câteva momente în care poziția afișată a motocicletei nu coincide deloc cu cea reală, părând să meargă pe centrul benzii din lateralul mașinii.

Tesla, producătorul mașinii, nu recomandă folosirea pilotului automat autonom fără supraveghere directă și continuă din partea șoferului. Adică nu ar trebui să lași mașina să conducă singură în timp ce tu te ocupi de cu totul altceva, dar e clar că vor exista destui șoferi care vor face fix acest lucru. Și dacă mașina autonomă constată că trebuie să evite un obstacol tocmai în timp ce tu treci cu motocicleta pe lângă ea, s-ar putea să ai surpriza să te trezești cu o ditai Tesla peste tine.

Realizatorul clipului explică faptul că actualul sistem de camere procesează 200 de cadre pe secundă, adică 25 de cadre pe secundă de la fiecare dintre cele opt camere din exteriorul mașinii. Ceea ce nu înseamnă foarte mult, având în vedere că un iPhone poate filma la 240 de cadre pe secundă. E posibil ca sistemul să nu fie suficient de performant pentru a vedea (toate) motocicletele.

Voi cum v-ați simți strecurându-vă în trafic pe lângă o mașină autonomă al cărei șofer doarme la volan?

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account