Mobra Shop – Haina îl face pe motociclist

Mobra Shop nu este un magazin de echipamente moto obișnuit și nici nu încearcă să fie. Trei motocicliști pasionați au readus la viață un nume încărcat de semnificații pentru riderii din România și îl folosesc ca pe un simbol al culturii custom, exprimat atât de bine prin echipamentele „cool” pe care le importă.

Proprietarii Mobra Shop, un magazin cochet de pe strada 11 Iunie din București, lângă clubul Fabrica, sunt trei motocicliști pasionați, posesori de Harley-Davidson, care, constatând într-o bună zi că erau nevoiți să recurgă la comenzi de pe site-uri de afară pentru aproape toate elementele de echipament care le plăceau, au decis să își deschidă ei înșiși un magazin cu astfel de haine. Dragoș Paise, unul dintre cei trei temerari, îmi explică foarte la obiect: „Căutam haine moto care să ofere protecția necesară, dar care să nu te scoată în evidență ca motociclist oriunde te duci. Adică nu pantaloni de piele, geci butucănoase… ci echipamente cu care să te poți duce și la birou sau la o întâlnire.”

Apoi, mai era vorba și de partea de fashion. Cei trei erau hotărâți să submineze oarecum stereotipurile pe care mulți motocicliști le consideră un fel de literă de lege (e musai să porți piele, încălțămintea trebuie să fie cât mai groasă, dacă plouă trebuie să porți costum cauciucat etc.). Adevărul este că tehnologia modernă permite fabricarea echipamentelor din tot felul de materiale rezistente la abraziune, confortabile și impermeabile. Și la fel de adevărat este că nu fiecărui motociclist îi plac aceleași lucruri. Unii vor echipament mai discret, atât din punctul de vedere al coloristicii, cât și al stilului. Alții preferă un stil mai strident. Mulți vor un stil aparte, care să-i deosebească de majoritate.

„Așa am ajuns la mărcile Roland Sands, Rokker și, ulterior, John Doe. La ei am căutat în primul rând stilul, și aici am găsit imediat ce ne interesa – Roland Sands în stilul cafe-racer, piele combinată cu textil, și de oraș și de drum lung, apoi Rokker, mai pe stilul custom. Evident, ne interesa foarte tare și partea de protecție și funcționalitate: kevlar peste tot pe unde contează, protecții, buzunare, țesături impermeabile etc. Am profitat oarecum și de faptul că pe acest segment, de echipamente premium mai altfel, nu prea exista oferă în România, fiind vorba, cel puțin deocamdată, de o piață destul de mică. Cerere ar fi fost. Și așa ne-am hotărât să lucrăm cu acești producători.”

Dar de unde numele? Ei bine, cei trei aveau planuri în domeniul moto încă dinainte să le vină ideea magazinului de echipamente. Cu trei ani în urmă, au obținut numele Mobra și Mobra Hoinar de la întreprinderea de stat de la Brașov, în urma unui proces. Ideea inițială, la care nu au renunțat, era să readucă la viață renumitele motociclete Mobra. Magazinul de echipamente este, de fapt, primul pas către realizarea acestui vis. Magazinul are în primul rând scopul de a construi și a coagula din nou cultura moto în jurul acestui nume, care ar urma să aibă o rezonanță retro și custom. Apoi, profitul obținut din magazin va fi reinvestit în realizarea unei motociclete sau a unui scuter Mobra, după ce vor fi absorbite și niște fonduri europene în acest sens.

„Oferta noastră de echipament este destinată clienților care vor să se îmbrace conform așteptărilor lor, nu conform unor stereotipuri existente în domeniul moto”, îmi explică Dragoș. „Blugii moto nu trebuie neapărat să fie largi, spre exemplu. Oamenii care poartă azi blugi slim-fit vor același stil și pe motocicletă. Dar, când găsesc doar drepți, boot-cut, nu au încotro. Noi le oferim acestora alternativa pe care o așteptau.”

Dar doar stilul contează în ceea ce privește echipamentele vândute de Mobra Shop. Dragoș accentuează faptul că ar putea importa și alte mărci în viitor, dar condițiile de bază pentru asta sunt să nu existe deja pe piață, să fie pe segmentul premium și, foarte important, să ofere un nivel tehnologic înalt. Blugii John Doe, spre exemplu, par foarte casual, dar au țesătură de kevlar pe aproape toată suprafața și rezistă la apă timp de două ore sau chiar mai mult. Așadar, echipamentele de la Mobra Shop fac mult mai mult decât pur și simplu să arate bine.

În concluzie, dacă vreți echipament moto altfel, care sparge barierele convențiilor și care se poate asorta cu o motocicletă custom sau care pur și simplu vă exprimă personalitatea, vizitați Mobra Shop, pe Str. 11 Iunie, nr. 50 sau aruncați un ochi pe magazinul online, www.mobra-shop.ro.

text: Marius Băcilă

foto: Mobra Shop

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account