Noua Honda CBR1000RR Fireblade: foto și video cu prototipul!

Au apărut pe Twitter primele imagini și un clip cu noul superbike Honda în configurație de curse. Va apărea la EICMA 2019.

Nu a apărut la Tokyo, deci o așteptăm pentru Salonul EICMA de la Milano, peste doar două săptămâni: se pare că noua Honda CBR1000RR Fireblade este deja în faza finală a testelor, cum rezultă din pozele și filmele postate pe Twitter. Circuitul pe care apare motocicleta este, cel mai probabil, Suzuka, iar pilotul de teste ar trebui să fie nimeni altul decât Stefan Bradl. Acest pont ne oferă deja un indiciu despre dimensiunile reduse ale motocicletei, căci Bradl, un tip scund și compact, pare de-a dreptul mare în șaua noului superbike nipon.

Chiar și în „costumul de camuflaj”, sunt evidente diferențe destul de mari între noul model și cel actual, mai mult decât din punctul de vedere al dimensiunilor. Vederea din față scoate în evidență o priză de aer centrală, care aduce cu un Kawasaki ZX-10R, iar traseul evacuării este clar diferit de cel al modelului actual. Vești bune, așadar, pentru cei (mulți) care așteptau un model complet nou, mai competitiv.

Furca folosită pe modelul de test este o Showa SFF-BP, precum cea utilizată pe Kawasaki ZX-10RR, iar etrierele de frână par să fie Brembo Stylema. Se vede și un potențiometru pentru datalogging. Interesant este că se vede și sistemul de aerodinamică activă, brevetat de curând de Honda, ceea ce ar confirma accentul pus de japonezi pe performanțele supreme. Încă un indiciu în acest sens este faptul că Honda a semnat cu Alvaro Bautista pentru WSBK anul viitor. Ca să-l convingă pe spaniol să renunțe la o motocicletă foarte performantă, precum Ducati Panigale V4R cu care a obținut o mulțime de victorii în acest an, cu siguranță i-au arătat ceva tentant la capitolul material de concurs pentru anul viitor.

Cadrul motocicletei nu pare foarte diferit de cel al actualului model, în timp ce bascula arată foarte „racing”, dar este posibil ca acest element să fie unul de competiție (motocicleta din imagini pare să fie mai degrabă versiunea de curse), căci se știe că la clasa Superbike se poate schimba bascula.

Zvonurile spun că motorul motocicletei ar avea și distribuție variabilă, cum au acum concurenții de la Suzuki și BMW, în căutarea unui compromis între performanțe de top la turații mari și tractabilitate la regimuri joase și medii, păstrând în același timp cilindreea de maximum 1.000 cmc, pentru omologarea în competiții.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account