O Husqvarna 400 Cross deținută de Steve McQueen s-a vândut pentru 186.500 de dolari

Husqvarna 400 Cross era oricum o motocicletă legendară.

La finele anilor ’60, modelul câștiga campionate mondiale, curse de Baja și „înscăuna” primul campion Open Class al Statelor Unite ale Americii.

Apoi a venit „On Any Sunday”. Filmul documentar realizat în 1971 explora  relația diverselor tipologii de motocicliști cu sportul, iar unul dintre invitați era nimeni altul decât Steve McQueen. Ba chiar, starul a sprijinit financiar producția filmului, pe care mulți critici îl consideră este cel mai important documentar realizat vreodată despre motociclism.

Exemplarul vândut pe 19 augut pentru 186.500 de dolari la o licitație în California nu a mai fost pornit din 1984 și prezintă îndoiturile și zgârieturile originale, așa cum au fost… date de Steve McQueen. Motocicleta a fost însoțită și de un certificat de autenticitate și un bon de vânzare din 1984, primit de cumpărătorul de atunci. De atunci, Husqvarna 400 Cross a avut trei proprietari, ultimul bucurându-se de ea pentru 11 ani.

Propulsorul în doi timpi are o capactiate de 396 cmc și este descris de cei care au alergat pe acest model ca având resurse aproape inepuizabile de putere. Deși e vorba de un doi timpi, puterea nu este livrată intempestiv ci, după cum descria o revistă moto în epocă, mai degrabă ca apa dintr-un robinet: cu cât îl deschizi mai tare, cu atât debitul este mai mare!

Totodată, modelul lansat în 1969 este descris ca fiind mai mult decât suma părților, care, luate individual, respectau cutumele tehnice ale acelor vremuri. Totuși, ergonomia acestei Husqvarna le permitea celor capabili, să câștige curse, iar suspensia lucra în absolută armonie, ceea ce era o raritate în acea epocă incipientă a motocrosului modern.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account