O privire in viitor: casca cu sistem de navigatie integrat

Echipa LiveMap, o companie rusa, lucreaza pentru obtinerea finantarii unui proiect care are ca scop studiul si realizarea unei casti de protectie pentru motociclisti foarte avansata tehnologic, care ar putea contine un sistem de navigatie prin satelit (GPS). In plus, ar putea veni in ajutorul motociclistului in situatii de urgenta.

[wzslider]

Precum castile folosite in avioanele de vanatoare, casca respectiva va fi dotata cu un sistem de navigatie cu comanda vocala si va proiecta pe partea interioara a vizierei harta cu itinerariul de urmat. Va fi alimentata printr-o baterie de 3000 mAh si va avea un microfon pentru comenzile vocale si o busola digitala pentru determinarea pozitiei motociclistului. In cazul in care acesta ar avea nevoie de ajutor, casca ar putea trimite un semnal autoritatilor locale, la care sistemul s-ar conecta automat.

Acest studiu a obtinut deja finantare din partea Departamentului de Stiinte al Universitatii din Moscova, dar cei care l-au conceput sunt in cautarea unor fonduri suplimentare si oricine vrea sa ajute echipa poate sa investeasca o suma minima de 100 de dolari pentru sustinerea proiectului. LiveMap prevede distribuirea produsului finit in luna august 2014, la un pret de circa 1.500 de dolari americani pentru cei care o vor plati in avans (incepand cu luna iunie 2014). Pretul va creste apoi la 2.000 de dolari pentru comenzile ulterioare.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account