MotoGP 2020 sub semnul întrebării. Se amână și etapa de la Jerez!

Dorna tocmai a transmis un comunicat în care spune că Motomondialul nu va începe nici în mai, la Jerez.

Situația din Spania este foarte gravă, cu aproape 50.000 de cazuri confirmate de Covid-19 și peste 3.600 de decese ca urmare a teribilei pandemii. În aceste condiții, era de așteptat ca etapa de la Jerez a Motomondialului, care ar fi fost, de fapt, prima a sezonului pentru clasa regină, să fie amânată, pentru că e foarte puțin probabil ca situația să se amelioreze enorm în puțin peste o lună. Amânarea este „sine die”, pentru că nu se poate ști deocamdată cum va evolua situația în Spania.

În aceste condiții, prima etapă completă de MotoGP din 2020 ar urma să fie cea de la Le Mans, din Franța, pe 15-17 mai. Dar nici în Franța situația epidemiei nu este deloc roz, cu peste 25.000 de cazuri confirmate de Covid-19 și peste 1.300 de decese. E drept că în Hexagon autoritățile au luat măsuri mai devreme și există șanse ca, într-o lună și jumătate, să se revină la o oarecare normalitate, dar rămâne problema că mulți dintre oamenii implicați în organizarea Motomondialului, de la piloți, mecanici, oameni de PR și de marketing, manageri, ingineri etc. provin din țările cele mai afectate, Italia și Spania, deci vor fi blocați în case ceva vreme de-acum încolo.

MotoGP pe www.motobikes.ro, cu sprijinul Motul România.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account