Parlamentul European vrea sa impuna controlul tehnic obligatoriu pentru motociclete, incepand cu 2016

Iata o surpriza neplacuta pentru toti confratii motociclisti: deputatii europeni au votat pentru un control tehnic obligatoriu incepand din 2016 pentru motociclete si din 2018 pentru mopede si scutere de mica cilindree. Dar lupta nu s-a incheiat inca!

control tehnic

Ce rasturnare de situatie! De la sfarsitul lui mai 2013, cand Comisia de Transporturi din Parlamentul European a respins o propunere de a face obligatoriu controlul tehnic pentru motociclete, s-ar fi crezut ca aceasta idee a fost data cu totul uitarii.

Dar deputatii europeni, care s-au intrunit in sedinta plenara marti, 2 iulie, au hotarat altfel.

Cu o majoritate la limita, 354 voturi contra 322, au decis sa respinga amendamentul care excludea motocicletele si mijloacele de transport cu doua roti motorizate din obiectul directivei referitoare la controlul tehnic. Si au votat ca acest control tehnic sa devina obligatoriu pentru motociclete incepand cu 2016 si pentru ciclomotoare incepand cu 2018.

Saptamana trecuta, un amendament care vizeaza aplicarea unui control tehnic periodic la unele sau la toate categoriile de vehicule cu doua roti motorizate a fost inaintat de deputatii englezi, belgieni si romani. Pozitia belgienilor si a romanilor, reprezentati de Isabelle Durant si de Silvia-Adriana Ticau a fost acceptata de majoritatea deputatilor europeni. Aceasta propune un control tehnic obligatoriu cu aceeasi periodicitate ca la autoturisme (4 ani-2 ani-2 ani).

Dar nu este totul pierdut pentru motociclistii europeni in fata lobby-ului industriei. De fapt, Consiliul European a adoptat aproape in unanimitate o pozitie diametral opusa celei adoptate de Parlamentul European. Disputa va continua astfel intre Parlamentul European, Comisia Europeana si Consiliul de ministri al Uniunii Europene.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account