Prea ciudatul & prea puternicul: Buell 1190 Supertouring & Buell Baja Dune Race

Cu siguranță nu este o motocicletă „frumoasă”. Dar chiar și așa își va găsi adepți. Vorbim despre Buell 1190 Super Touring, o motocicletă care este considerată urmașul spiritual al lui Buell Ulysess.

Buell 1190 Super Touring a fost prezentat la Daytona Bike Week și folosește o versiune detunată a propulsorului de 185 de cai putere prezent pe Hammerhead. Compania spune că acesta o face cea mai rapidă motocicletă sport touring din lume, afirmație care trebuie însă primită cu precauție, fiind suficient să ne gândim doar la Kawasaki H2 SX.

Despre partea frontală a motocicletei nu putem spune decât că… se prezintă ca atare, designul lui Super Touring punând presa moto de acord că în vizorul lui Buell se află Harley-Davidson Pan America. Buell nu dispune însă nici pe departe de resursele Harley, deci compania va trebui să își joace cărțile foarte atent, publicul pierzând deja șirul închiderilor și redeschiderilor companiei. Combinația între cadrul dintre aluminiu care are rol și de rezervor de benzină și look-ul ultra-tehnic este cu siguranță una care să îți placă sau pe care să o respingi din start.

Dar aceasta nu este singura motocicletă prezentată de Buell la Daytona Bike Week, americanii venind și cu ceva mai convențional. Cel puțin ca aspect, pentru că dacă vorbim despre uz practic, va fi mai dificl de găsit o nișa potrivită.

Baja Dune Racer este cea mai puternică „dirt bike” din lume spune Buell și aici nu prea îi mai poți contrazice, căci de această dată V-twin-ul lor de 1190 cmc, a fost montat într-o versiune de 175 cai putere într-un cadru tubular, la pachet cu suspensii de motocross. Cu siguranță, cu o asemenea putere, doar o ieșire la motocross îți mai lipsește. Mai rămân cursele tip baja sau competițiile de hillclimb, acolo unde Buell are succes în State, dar chiar și așa, Desert Racer este dedicat unei nișe foarte înguste.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account