Premieră: prima motocicletă electrică la Nordkapp

Italianca Miriam Orlandi este prima persoană care ajunge la Capul Nord cu o motocicletă electrică, după 7.000 km în șaua unei Zero SR/S.

Miriam Orlandi a stabilit o premieră mondială: a devenit prima persoană care ajunge la Nordkapp cu o motocicletă electrică: în 21 de zile a parcurs mai mult de 7.000 km prin Europa. Motocicleta pe care a folosit-o este o Zero SR/S. Miriam a pornit pe 1 august din Brescia fără un itinerariu stabilit sau un program anume. Ca principiu, avea un obiectiv: să demonstreze că touring-ul sustenabil este o posibilitate cât se poate de practică și de concretă: „Am ajuns aici după peste 7.000 km parcurși, dar nu era un obiectiv stabilit dinainte. Recordul de a fi ajuns la Capul Nord pentru prima dată cu o motocicletă electrică este doar rezultatul unei călătorii pe două roți, inspirată de senzațiile și de emoțiile pe care mi le trezea fiecare etapă nouă.”

Așa descrie Miriam relația cu a sa Zero SR/S: „Să conduci în liniște este ceva obișnuit pentru toate motocicletele: când ești în câmp deschis oricum nu prea mai auzi motorul la viteze de peste 60 km/h. Liniștea unei motociclete electrice este de fapt sunetul vântului, al cascadei pe lângă care treci, al renilor care mugesc când treci pe lângă ei. Dar nu liniștea este partea cea mai bună, ci reactivitatea motocicletei. De la gând la încheietură, de la încheietură la roată într-o nanosecundă. O fuziune la așa nivel încât o frânare de urgență în plin viraj orb, pentru un obstacol, devine o surpriză plăcută: motocicleta se așează, se lipește de asfalt și se oprește, fără să se destabilizeze și fără să te ia panica.”

Motocicleta Zero i-a plăcut, deci, lui Miriam, dar și celor de la Zero Motorcycles le-a plăcut proiectul său încă de la început: „Când Miriam ne-a povestit despre proiectul său «E-IoParto» și de mesajul pe care voia să-l transmită, molipsindu-ne cu pofta ei de aventură, ni s-a părut logic să facem un test ride pe termen lung cu unul dintre modelele noastre. Ce motocicletă să-i propunem pentru această călătorie entuziasmantă dacă nu noul sport-tourer SR/S?”, spune Josef Morat, Regional Manager Europa de Sud/Orientul Mijlociu/Africa al companiei Zero Motorcycles. „Nu aveam în minte un itinerariu precis, dar Miriam s-a simțit atât de bine cu SR/S încât a dus-o acolo unde nimeni nu mai ajunsese până acum. Ultimul dealer Zero disponibil se află în nordul extrem al Norvegiei, la Tromso, dar ea a mers și mai departe, stabilind un record: prima persoană care ajunge la Capul Nord cu o motocicletă electrică.”

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account