Prima motocicleta electrica de la Harley-Davidson: LiveWire!

Poate ca Harley-Davidson este ultimul producator de motociclete de la care s-ar fi asteptat cineva sa vina cu un model propulsat 100% electric. Motocicletele din Milwaukee sunt renumite pentru tehnologia „old-school” si vibratiile tipice ale V2-ului la 45 de grade, iar cuvintele „inovatie tehnologica” si ‘Harley-Davidson” nu s-au prea intalnit pana acum in aceeasi propozitie.

Harley-Davidson-Livewire-electric-motorcycle-12

Dar iata ca americanii iau o intreaga lume prin surpindere, lansand un model complet nou, avangardist, cu propulsie electrica, denumit LiveWire. Este vorba, deocamdata, de un prototip produs in cadrul proiectului LiveWire Experience, in care multi fani ai producatorului din Milwaukee (si nu numai) vor avea ocazia sa incerce motocicleta electrica si sa isi spuna parerea, astfel incat compania sa evalueze nivelul de interes al consumatorilor si sa decida daca LiveWire merita sa intre in productia de serie.

Motocicletele electrice devin un domeniu din ce in ce mai popular, mai nou producatori mari precum BMW (cu scuterul C Evolution) si KTM (cu enduro-ul Freeride E) intrand in hora. Pana acum, insa, cele mai mari progrese fusesera inregistrate de mici producatori independenti, precum Zero si Brammo.

Colegii nostri americani de la CycleWorld au avut ocazia sa mearga putin cu noul H-D LiveWire si spun ca pare un proiect mai bine pus la punct decat cele de la Zero sau Brammo, care erau deja destul de avansate. Mai mult, se pare ca motocicleta se simte ca un produs finit, fara sa dea senzatia „neterminata” pe care o dau de multe ori modelele care nu sunt inca produse in serie.

Motorul trifazic montat longitudinal dezvolta o putere maxima de 74 CP si, conform celor de la Harley, poate atinge 100 km/h cu start de pe loc in mai putin de patru secunde, ajungand pana la o viteza maxima limitata electronic la 95 de mile/ora (153 km/h).

LiveWire are ciclistica potrivita mai degraba pentru un naked sportiv, cu furca inversata pe fata, dimensiuni compacte si pneuri 120/70-17 si 180/55-17.

Bateria se pare ca este de tip litiu-ion si se poate incarca complet in trei ore si jumatate.

Per total, colegii de la CycleWorld apreciaza foarte mult motocicleta, numind-o „cea mai buna motocicleta electrica pe care am mers pana acum.”

Deja suntem foarte curiosi si nu ne ramane decat sa speram ca turul Live Wire Experience va ajunge candva si in Romania.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account