Record: peste 200 km/h pe gheata. Pe o roata.

Un motociclist suedez este pe cale sa intre in Cartea Recordurilor dupa ce a reusit un wheelie la peste 200 km/h pe un lac inghetat, in saua unui BMW S 1000 RR.

IceWheelieRecord

Motociclistii suedezi nu se lasa intimidati de temperaturi sub zero, gheata si zapada atunci cand vor sa-si urmeze pasiunea. Pur si simplu pun niste cuie in cauciucuri si ii dau bataie. Asta a facut si Robert Gull, un motociclist in varsta de 24 de ani.

Anul trecut, Robert batuse recordul de viteza pe gheata in wheelie, trecand cu o medie de 183,8 km/h pe distanta regulamentara de 100 de metri pe care se face masuratoarea pentru omologarea recordului. Pana atunci, recordul ii apartinuse americanului Ryan Suchanek, care il obtinuse in 2013, in saua unui Kawasaki ZX-10R pe un lac inghetat din Wisconsin. Dupa ce suedezul a batut recordul, riderul american a dat replica in ianuarie anul acesta, cu un 189,1 km/h.`Robert Gull a luat asta ca o provocare si si-a propus sa fie primul motociclist care depaseste bariera de 200 km/h. Va reamintim, pe o roata. Pe gheata.

Dupa multe ore petrecute in garaj, lucrand la pneuri suficient de rezistente ca sa poata suporta solicitarile, pe 28 februarie, Robert a reusit o trecere cu 206,09 km/h, obtinand din nou recordul. I-a luat cateva incercari, caci trebuia sa aleaga pneul potrivit. Robert a spus: „Acum trebuie doar sa trimitem toate materialele la Guinness si sa oficializam recordul. Stiu ca multi motociclisti din lumea intreaga vor incerca sa-mi doboare recordul inainte sa vina vara, dar, chiar daca vor reusi, voi fi intotdeauna mandru ca am fost primul care a trecut de 200 km/h.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account