Rossi vs Marquez: ziua în care a început rivalitatea acerbă [VIDEO]

Deși războiul dintre Rossi și Marquez a ajuns în prim-plan abia în ultimele săptămâni, există surse care sugerează că totul a început într-o zi de competiție amicală la VR46 Ranch, anul trecut.

vrmmranch

Pilotul australian de supercross Chad Reed, o adevărată legendă în acest sport, dublu campion AMA Supercross, a declarat pentru MCN că nu îl surprinde rivalitatea dintre Rossi și Marquez, căci a văzut semnele furtunii încă din toamna anului trecut, când a participat, alături de cei doi și de mulți alți piloți, la o zi de distracție pe motociclete de flat-track pe circuitul lui Rossi de la VR 46 Ranch.

Chad Reed a declara pentru MCN că a fost surprins să vadă cât de acerbă era competiția dintre cei doi, deși nu era nicio miză la mijloc: „Am mers să ne dăm acolo în marțea de după Misano, Marquez avea combinezonul în care căzuse în cursă, Vale era mahmur, dar amândoi riscau enorm ca să facă cel mai rapid tur! Dacă șefii de la Honda și de la Yamaha ar fi văzut ce riscuri își asumau și la ce nivel erau dispuși să meargă doar ca să-i bată pe ceilalți, ar fi făcut apoplexie. A fost foarte distractiv și trebuie să recunosc că și eu îmi cam asumam riscuri!”

Deși ziua respectivă era cu mult înainte să înceapă războiul deschis dintre cei doi mari piloți, multe voci din padoc spun că în acea zi s-a schimbat complet relația dintre ei. Totul a pornit de la faptul că Marquez a venit cu câțiva dintre mecanicii săi de la Honda Repsol ca să-și seteze motocicleta cât mai bine, dorindu-și în mod evident foarte tare să-l bată pe Rossi chiar la el acasă.

Această manevră era complet nepotrivită cu filosofia pistei de la VR46 Ranch, care este axată pe distracție între prieteni, nu pe fuga după glorie, și l-a înfuriat foarte tare pe Valentino Rossi și pe alți câțiva piloți care dăduseră curs invitației acestuia în acea zi. Iată filmul realizat atunci, la Moto Ranch.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account