Scandalos: FRM le pune bețe în roate tinerilor motocrosiști care vor să alerge pentru România

Programata pentru 3 si 4 octombrie 2015, la Baisieux, in Belgia, patria motocrosului, Coupe de l’Avenir, are, gratie celor 43 de editii desfasurate pana in prezent, statutul unei adevarate cupe a natiunilor pentru juniori. “Acum 40 de ani, am decis sa creem o competitie dedicata celor mai buni tineri piloti care incearca sa ajunga la cel mai inalt nivel al motocrosului”, spun organizatorii, care, de-a lungul deceniilor au vazut intrecandu-se piloti ca Stefan Everts sau Steve Ramon, nume care au scris istorie in sport!

Afis Coupe de l' Avenir

Nici in acest an, lucrurile nu stau mai prejos. Afisul evenimentului care se desfasoara sub egida FIM Europe anunta prezenta echipelor Statelor Unite ale Americii, Marii Britanii, Frantei, Finlandei, Germaniei, Africii de Sud. In premiera pentru motorsportul romanesc, la Coupe de l’Avenir vor fi prezenti si sportivii romani Iosif Petru (clasa Open), Andrei Poponut si Iasmina Stan (clasa 85 cmc), alaturi de Cristian Marinescu si Aida Cojan la clasa MX65. “Noi mergem pentru Romania”, spun tinerii sportivi sustinuti de familiile lor, dar problema este ca, asa cum din pacate ne-am obisnuit, Romania nu face nimic pentru ei. Forul care guverneaza motociclismul romanesc, Federatia Romana de Motociclism nu doar ca nu-i sprijina, considerand cursa drept un eveniment privat, lipsit de interes ci le-a periclitat inscrierea, trimitand in Belgia permisiuni de start incomplete.

Cristian Marinescu

In aceste conditii, organizatorii Coupe de l’Avenir au facut pentru prima oara o exceptie in istoria competitiei, facilitand inscrierea directa a sportivilor si chiar marind numarul de locuri alocat romanilor. Din pacate, in urma unor experiente similare, unul dintre cei mai talentati motocrosisti din Romania, Krisztian Tompa, locul trei in Campionatul Mondial, clasa MX65, in 2012, este nevoit sa concureze sub licenta maghiara, iar Alin Gradinariu, un alt pilot talentat care dorea sa alerge in Belgia nu o poate face, distrugandu-si motorul, la ultima cursa organizata de Federatia Romana de Motociclism. Din fericire, familiile copiiilor s-au organizat, au reusit sa gaseasca sponsori care le acopera o parte din cheltuieli si se pregatesc sa plece catre Belgia, in speranta ca micii piloti sa invete cat mai mult concurand la cel mai inalt nivel al motocrosului.

Aida Cojanu

Dar, umilinta tot ramane, dupa cum spune Gabriel Pomana, o ruda apropiata a sportivului Iosif Petru, care si-a asumat sarcina de a transporta motocicletele de concurs pana in Belgia. “Ne simtim umiliti, ni s-a transmis inclusiv sa stam acasa, selectionerul lotului s-a implicat initial, noi asa am aflat de cursa, apoi a renuntat si am luat noi haturile. Apoi, dupa ce cu greu au raspuns apelurilor noastre, FRM a transmis organizatorilor date incomplete, taraganand procesul”, spune pasionatul de motocros.

Petru Iosif

Vom reveni cu noi vesti din partea sportivilor nostri, care cu greu au gasit, in ultimul moment, sponsori inimosi, care i-au ajutat sa isi colanteze motocicletele cu tricolorul romanesc si sa poarte cu totii, aceleasi tricouri atunci cand va avea loc prezentarea echipelor nationale.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account