Mol
Mol
Mol

Statistica trântelor în MotoGP: record pentru Pol Espargaro

Pilotul catalan a căzut de 13 ori în prima jumătate a sezonului. Statistică nefavorabilă și pentru Alex Marquez, Aleix Espargaro și Iker Lecuona.

Cu siguranță că atunci când Pol Espargaro prevedea că va fi cel mai bine clasat pilot Honda nu se referea la asta. Spaniolul este pe primul loc în topul căzăturilor (atât al piloților Honda, cât și la general), conform statisticii difuzate de Dorna. Pol a făcut cunoștință cu solul de 13 ori în această primă jumătate de sezon, devansându-l pe Alex Marquez (10 căzături), acesta fiind la egalitate cu Iker Lecuona și cu Aleix Espargaro.

Cel mai tânăr dintre frații Espargaro a căzut foarte mult în doar nouă etape (anul trecut Zarco era pilotul cu cele mai multe căzături, 15, dar în tot sezonul), dar nici colegii săi de la Honda nu s-au descurcat mult mai bine. Imediat după Alex Marquez în clasament se află fratele său, Marc, cu nouă trânte, iar Taka Nakagami a acumulat șase.

Acest clasament confirmă starea critică a prototipului Honda RC213V, semnalată de multiplul campion mondial în Olanda, căci Honda este în topul clasamentului căzăturilor pe mărci, cu 39 de căzături suferite în total de piloții HRC. Ducati a acumulat 32, în care se contabilizează și cele două ale lui Rabat, ca pilot înlocuitor al lui Jorge Martin. La Ducati, Zarco și Bastianini sunt în fruntea clasamentului, cu șapte căzături fiecare, precedându-i pe Jack Miller și pe Jorge Martin, cu cinci fiecare. Patru căzături a acumulat Luca Marini și doar două Pecco Bagnaia.

Pe locul trei în clasamentul căzăturilor pe mărci se află KTM, cu Lecuona în rol de lider. În spatele lui se află Danilo Petrucci cu cinci, Miguel Oliveira cu patru și Brad Binder cu trei. Nici în casa Aprilia lucrurile nu stau grozav, deși producătorul din Noale are doar doi piloți. Aleix Espargaro are 10 căzături, iar Lorenzo Savadori 6.

Pe hârtie, Suzuki stă foarte bine la capitolul căzături, cu doar 12 acumulate, dar au doar doi piloți. Rins, urmărit de ghinion și predispus la greșeli, a acumulat opt căzături, iar Joan Mir doar patru.

Motocicleta care trădează cel mai puțin încrederea pilotului pare a fi Yamaha, care a adunat 14 căzături cu cinci piloți (una fiind a lui Gerloff, când l-a înlocuit pe Morbidelli), cu Valentino Rossi în frunte (cinci căzături), în fața lui Maverick Vinales, cu patru. Cei mai safe piloți sunt Fabio Quartararo și Franco Morbidelli, care îl egalează pe Bagnaia, cu doar două trânte în 2021.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account