Aprilia RSV4 XTrenta – o vitrină tehnologică!

230 de cai putere și o aerodinamică pe care un inginer de aviație ar privi-o cu invidie!

Aceasta este RSV4 Xtrenta, fabricată de Aprilia în doar 100 de bucăți, pentru a marca trei decenii de la câștigarea primului titlul mondial.

Italienii au dat tot ce au avut. Dacă o RSV4 obișnuită are „doar” 214 cai putere, Xtrenta vine cu 226.9 cai putere. Diferența este făcută de o linie de evacuare din titan și carbon, construită de SC-Project, de radiatoarele Taleo Tecnoracing și un nou filtru de aer.

Gestionarea puterii se face de o unitate de control Magneti Marelli, iar electronica se controlează de pe ghidon, cu ajutorul unui sistem de butoane Jet Prime.

Carenele sunt din fibră de carbon, produse în Modena, printr-un proces care ar fi identic, potrivit Aprilia, cu cel folosit pentru motociclete de curse. Totodată, italienii lucrează și la un sistem de evacuare din titan, similiar cu cel regăsit pe modelul RS-GP, din motomondial.

Pe această motocicletă vom regăsi până și aripioară de sub basculă, o soluție folosită în MotoGP doar din 2019 încoace. Xtrenta este prima motocicletă de serie din lume echipată astfel.

Rezultatul este o reducere cu 4% a rezistenței aerodinamice și o creștere cu 25% a eficienței aerodinamice. Desigur, asta în mâinile potrivite, în contextul – a se citi circuit, potrivit.

Öhlins este deja un nume convingător atunci când vine vorba despre suspenii. În acest caz vorbim de Öhlins, cu modificări realizate de inginerii Aprilia din MotoGP. Roțile și sistemul de frânare elimină 2 kilograme față de versiunea standard, trebuind spus că acei 230 de cai putere lucrează în combinație cu doar 166 de kilograme.

Etrierele Brembo GP4-MS monobloc, jantele Marchesini din magneziu forjat și discurile de frână de 330 mm au toate un cuvânt de spus în această ecuație.

Prețul distracției? 50.000 de euro fără taxe, dar cu un covoraș și o husă dedicate modelului, plus o vizită în departamentul racing al uzinei din Noale!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account