Mol
Mol
Mol

Sunderland câștigă etapa a șaptea a Raliului Dakar. Probleme pentru Mani.

Sam Sunderland a fost cel mai rapid ieri, în proba specială a zilei cu numărul 7 în Raliul Dakar, urmat de chilianul Jose Cornejo și de americanul Ricky Brabec, ambii de la echipa de uzină Honda.

Sam Sunderland a pornit în proba specială de 331 km de ieri hotărât să recupereze ecartul față de lideri, după ce pierduse foarte mult timp cu o zi în urmă. Așa că britanicul a tras tare și a dominat speciala, asumându-și niște riscuri în plus. Surprinzător de rapid a fost și chilianul Jose Ignacio Florimo, care este pilot de suport în echipa Monster Energy Honda, devansându-și mai titratul coechipier, pe Ricky Brabec.

Adrien van Beveren continuă parcursul foarte consecvent pe care l-a avut de la începutul competiției. Francezul de la Yamaha a terminat cu al treilea timp, pierzând aproape 10 minute față de Sunderland, dar ajungând pe locul doi în clasamentul general, fără să fi câștigat vreo specială până acum. Francezul să dovadă de o strategie excelentă și de multă răbdare, căci nu este dispus să își asume riscuri inutile și se mulțumește să rămână mereu în top 5, în poziție pentru un eventual atac în ultimele zile ale raliului.

Toby Price se chinuiește din ce în ce mai mult cu încheietura fracturată recent, pierzând destul de mult timp în speciala de ieri față de Sunderland. Dar și australianul este în cărți pentru victoria finală, ajungând acum pe trei la general, la 8 minute și jumătate de lider. După performanța de ieri, Sunderland a ajuns pe 5, la aproape 10 minute de Brabec. Marele perdant al zilei de ieri a fost chilianul Pablo Quintanilla, care a pierdut 21 de minute față de Sunderland, terminând pe 14 speciala. Dar, mai grav decât atât, riderul de la Husqvarna a ajuns pe cinci, la aproape 10 minute de Brabec.

Mani Gyenes a avut două zile cam nefaste. Dacă alaltărieri termina speciala cu mari emoții, după ce a pierdut aproape toată apa din motor și a fost nevoit să completeze constant de-a lungul probei, pierzând destul de mult timp, ieri a ratat un waypoint și a fost nevoit să se întoarcă 7 kilometri ca să-l bifeze, pierzând aproximativ 15 minute. Românul a terminat ziua de ieri cu al 50-lea timp și este în acest moment pe 40 la general și pe 3 la categoria Original by Motul.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account