TVS prezintă conceptul Akula 310: așa ar putea arăta viitoarea sportivă BMW de cilindree mică

Producătorul indian TVS, partnenerul celor de la BMW Motorrad în producția naked-ului de cilindree mică G 310 R, a dezvăluit la salonul de la New Delhi o sportivă carenată denumită Akula 310, practic o variantă carenată a lui G 310 R, care este produs în fabrica din sudul Indiei.

85329

Akula înseamnă „rechin” în limba rusă, iar motocicleta a fost dezvoltată de departamentul de curse al celor de la TVS, pentru a sărbători realizările companiei în competiții. Motocicleta nu arată rău deloc – are carene de fibră de carbon care nu sunt vopsite, o codiță în stil de Yamaha R1 și o parte frontală care aduce oarecum cu Aprilia RSV4.

Motocicleta este propulsată de același monocilindru de 313 cmc de pe BMW G 310 R, modificat însă pentru mai multă putere. Producătorul nu a dat valori ale puterii și cuplului, dar se poate presupune că puterea a ajuns de la 34 CP la peste 40 CP, astfel încât mica sportivă să poată concura de la egal la egal cu Yamaha R3 și KTM RC 390.

Subcadrul șeii lui TVS Akula este și el diferit de cel de pe BMW G 310 R, dar suspensiile și frânele par preluate direct de pe modelul bavarez, la fel ca traseul evacuării, cu excepția tobei.

Deși este vorba de un concept, se zvonește că modelul va intra în producția de serie până la sfârșitul anului. Este foarte probabil ca și BMW să producă un model similar, care putem specula că s-ar numit G 310 RR (având în vedere că RR este particula pentru motociclete sportive, iar R pentru roadstere).

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account