Vespa Primavera 125 Pic Nic: cum să mergi la iarbă verde în stil!

Vespa a lansat ediția 2022 a Primavera 125 Pic Nic. Acest scuter face exact ceea ce ne spune numele său:  nu doar că te duce la un picnic, ci este chiar special echipat pentru asta.

Motorul de 125 cmc, în patru timpi, răcit cu aer și alimentat prin injecție electronică, este suficient de vânjos să te poarte undeva într-un peisaj frumos, în afara orașului. Specificația 3 valve i-get înseamnă un senzor barometric care monitorizează constant ce se întâmplă în camera de ardere. Astfel, distribuția cu trei supape – două pentru admisie și una pentru evacuare poate optimiza consumul de carburant în funcție de stilul și de momentul de condus, exemplu pornire. Nu lipsesc nici frânele cu ABS, dacă te grăbești prea tare și să spunem că un animal domestic îți taie calea.

Sau un TDI combi echipat cu boxă audio, grătar și săculeț cu cărbuni.

Cine a mers cu un Vespa, știe însă cât de surprinzătoare pot fi aceste scutere: impetuoase atunci când li se cere, dar totuși cu un caracter suav, trainice și confortabile, cu un design atemporal, despre care  au curs râuri de cerneală clasică și electronică.

Ce ar mai fi de adăugat? Se pare că o serie de dotări, concepute pentru cei care au în plan să evadeze la iarbă verde. Modelul Primavera a căpătat două portbagaje cromate, pe care se găsesc gata montate un coș de răchita, pe partea posterioară a scuterului,  în timp ce sub far se găsește deja rulată o pătură sau mai degrabă un covor impermeabil, cu țesătură Jacquard. Ne-am interesat și îți putem spune că odinioară, doar la curtea regală a Franței se purtau asemenea materiale!

În cutia de răchită găsim și o geantă frigorifică care se poate detașa, probabil pentru cine dorește să își amețească cu o șampanie rece pasagera sau pasagerul, odată ajunși la iarbă verde. Detaliile „picante” nu lipsesc: logo-uri Pic Nic pe scuter dar și pe ustensilele de picnic, profilele caroseriei, șaua din piele maro, cu o bandă laterală pe care a fost plasat discret steagul italian, curelele de piele pentru covorul Jacquard sau, desigur, jantele gri.

Există două culori disponibile, „grigio pic nic” și ”verde pic nic”. Doar nota de plată ne retrezește puțin la realitate, tocmai când ne făceam planuri pe unde să mergem și pe cine să invităm. Obrazul subțire cu cheltuială se ține însă, prețul recomandat pentru România este de 5699 de euro.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account